Informatie voor zorgprofessionals

Een werkelijk nieuw perspectief voor je patiënt

Integrale behandeling met duurzame resultaten voor patiënten met comorbiditeit

Patiënt doorverwijzen
  • Trainingen voor huisartsen

    U-center Academy

Voor wie

Patiënten met meervoudige psychische aandoeningen

Sommige patiënten komen maar moeilijk van hun depressie, verslaving, angststoornis, trauma of burn out af. Het komt voor dat je als huisarts, POH-GGZ, bedrijfsarts of als behandelaar samen met de patiënt van alles hebt geprobeerd, zonder het gewenste of blijvend effect. De meeste behandelprogramma's in Nederland zijn gericht op een enkele diagnose, terwijl er vaak sprake is van meerdere problemen en klachten die met elkaar verband houden. U-center is gespecialiseerd in integrale en gelijktijdige behandeling van comorbide psychische aandoeningen, met duurzaam resultaat.

Lees meer over onze aanpak

Psychotherapeutisch behandelcentrum

U-center biedt een unieke behandeling

Wij behandelen de mens en niet alleen de diagnose. Als dé expert in comorbiditeit begrijpen wij de situatie van jouw patiënt en de oorzaken ervan. Bij U-center spreken wij patiënten aan als cliënten. De cliënt krijgt bij ons de behandeling die precies bij hem of haar past, met aandacht voor gezin, relatie en werk. Dat doen wij door een scala van therapieën die individueel, in groepsverband en met behulp van systeemtherapie gegeven worden. Naasten betrekken we graag nauw bij de behandeling. Zo pakken wij de kern van het probleem aan.

Lees meer over wie we behandelen

5 redenen waarom U-center werkt

Intensief

Integraal

Effectief

Tevreden

Wetenschap

Reden 1: intensieve behandeling in een comfortabele omgeving

In een intensief behandeltraject van 2x7 weken realiseren we samen jouw U-turn: een punt van ommekeer dat bijblijft. De comfortabele ‘helende’ omgeving van het behandelcentrum, dat nabij Maastricht gelegen is, draagt bij aan je herstel.

Reden 2: gespecialiseerd in meerdere diagnoses

Meestal is er sprake van meerdere problemen en aandoeningen die verband met elkaar houden, elkaar kunnen uitlokken of versterken. De kracht van U-center zit in de integrale en gelijktijdige behandeling van alle klachten door verschillende disciplines.

Reden 3: effectieve behandeling

Onderzoek laat zien dat onze behandeling buitengewoon effectief is. Ruim 75% van onze cliënten behoudt hun herstel of gaat zelfs nog verder vooruit gedurende het jaar nadat de behandeling is afgesloten. Bovendien ligt het behandelresultaat boven het landelijk gemiddelde.

Reden 4: tevreden cliënten

Na afloop van een behandelingstraject vragen wij onze cliënten om een beoordeling. Maar liefst 86% beveelt U-center aan als kliniek. Met een gemiddeld cijfer van 8,2 zijn onze cliënten zeer tevreden.

Reden 5: wetenschappelijk geborgd

U-center behandelt met de meest actuele wetenschappelijk kennis en doet dit zowel evidence based als practice based. Hiervoor werken we nauw samen met de Universiteit Maastricht en hebben we een Wetenschappelijke en Klinische Adviesraad.

Het behandelcentrum

Een inspirerende en gastvrije omgeving

Ons behandelcentrum bestaat uit onze kliniek nabij Maastricht, gelegen in het prachtige Zuid-Limburgse heuvellandschap, en onze afdeling op Landgoed de Horst, nabij Utrecht. We bieden cliënten de ideale plek om hard en gemotiveerd aan zichzelf te werken.

Lees meer over ons behandelcentrum

Behandelresultaten

Een behandeling bij U-center is een bijzondere ervaring. Dat blijkt uit de grote tevredenheid van (oud-)cliënten. Maar liefst 84 % raadt ons aan. Daar zijn wij ontzettend blij mee, maar het maakt ons niet minder ambitieus. Voortdurend ontwikkelen en verbeteren wij ons therapeutisch aanbod. Maastricht University en een onafhankelijke Wetenschappelijke en Klinische Adviesraad adviseren U-center over de werkwijze en de kwaliteit van de behandelingen. Alles met het doel om de cliënt een wezenlijke verandering en een nieuw perspectief op zijn of haar leven te bieden.

Een patiënt aanmelden?

Reïntegratie binnen 14 weken

32%

Cliënten die ons aanraden

84%

Klachtenreductie

60%

U-center in beeld

Quote

Door de adequate hulp en de goede samenwerking met U-center hebben mijn patiënten weer een toekomstperspectief

E. Decker - Huisarts

Kom naar een van onze informatiebijeenkomsten!

Meer info