Informatie voor zorgprofessionals

Een nieuw perspectief voor jouw patiënt

U-center zorgt voor duurzame resultaten bij patiënten met comorbiditeit dankzij een integrale behandeling.

Neem contact op

Quote

Door de adequate hulp en de goede samenwerking met U-center hebben mijn patiënten weer een toekomstperspectief

E. Decker - Huisarts

Psychotherapeutisch behandelcentrum

U-center biedt een unieke behandeling

Wij behandelen de mens en niet alleen de diagnose. Als expert in comorbiditeit begrijpen wij de situatie van jouw patiënt en de oorzaken ervan. Bij U-center spreken wij patiënten aan als cliënten tijdens de behandeling. De cliënt krijgt bij ons de behandeling die precies bij hem of haar past, met aandacht voor gezin, relatie en werk. Dat doen wij door een scala van therapieën die individueel, in groepsverband en met behulp van systeemtherapie gegeven worden. Naasten betrekken we graag nauw bij de behandeling. Zo pakken wij de kern van het probleem aan.

Lees meer over wie we behandelen
 • verzekeringen

  Vergoed door de zorgverzekering

  Lees goed de voorwaarden Lees meer
 • wachttijd

  Geschatte wachttijd: 4 tot 6 weken

  Laatst geupdate op 25-05-2022 Lees meer
 • tevredenheid

  Cliënten raden ons aan

  Gemiddeld scoren we een 8,4 op cliënttevredenheid Lees meer

Voor wie

Patiënten met meervoudige psychische aandoeningen

Sommige patiënten komen maar moeilijk van hun depressie, verslaving, angststoornis of trauma af. Het komt voor dat je als huisarts, poh-ggz, bedrijfsarts of als behandelaar samen met de patiënt van alles hebt geprobeerd, zonder het gewenste of blijvend effect. De meeste behandelprogramma's in Nederland zijn gericht op een enkele diagnose, terwijl er vaak sprake is van meerdere problemen en klachten die met elkaar verband houden. U-center is gespecialiseerd in integrale en gelijktijdige behandeling van comorbide psychische aandoeningen, met duurzaam resultaat.

5 redenen waarom U-center werkt

Intensief

Integraal

Effectief

Tevreden

Wetenschap

Reden 1: intensieve behandeling in een comfortabele omgeving

In een intensief behandeltraject van in totaal 14 weken realiseren we samen de U-turn: een punt van ommekeer dat bijblijft. De comfortabele ‘helende’ omgeving van het behandelcentrum, dat nabij Maastricht gelegen is, draagt bij aan herstel.

.

Reden 2: gespecialiseerd in meerdere diagnoses

Meestal is er sprake van meerdere problemen en aandoeningen die verband met elkaar houden, elkaar kunnen uitlokken of versterken. De kracht van U-center zit in de integrale en gelijktijdige behandeling van alle klachten door verschillende disciplines.

.

Reden 3: effectieve behandeling

Onderzoek laat zien dat onze behandeling buitengewoon effectief is. Ruim 75% van onze cliënten behoudt hun herstel of gaat zelfs nog verder vooruit gedurende het jaar nadat de behandeling is afgesloten.

.

Reden 4: tevreden cliënten

Na afloop van een behandelingstraject vragen wij onze cliënten om een beoordeling. Maar liefst 86% beveelt U-center aan als kliniek. Met een gemiddeld cijfer van 8,2 zijn onze cliënten zeer tevreden.

.

Reden 5: wetenschappelijk geborgd

U-center behandelt met de meest actuele wetenschappelijk kennis en doet dit zowel evidence based als practice based. Hiervoor werken we samen met onder andere Universiteit Maastricht.

.

Het behandelcentrum

Een inspirerende en gastvrije omgeving

U-center heeft twee klinieken, gelegen in het prachtige Zuid-Limburgse heuvellandschap. We bieden cliënten de ideale plek om hard en gemotiveerd aan zichzelf te werken. Een mooie, rustige plek doet wonderen voor de mentale gesteldheid van een mens. Dat we daar volop rekening mee houden zie je terug in onze behandelcentra.

Lees meer over ons behandelcentrum

Behandelresultaten

Een behandeling bij U-center is een bijzondere ervaring. Dat blijkt uit de grote tevredenheid van (oud-)cliënten. Maar liefst 84 % raadt ons aan. Daar zijn wij ontzettend blij mee, maar het maakt ons niet minder ambitieus. Voortdurend ontwikkelen en verbeteren wij ons therapeutisch aanbod. Onder andere Maastricht University adviseert U-center over de werkwijze en de kwaliteit van de behandelingen. Alles met het doel om de cliënt een wezenlijke verandering en een nieuw perspectief op zijn of haar leven te bieden.

Een patiënt aanmelden?

Reïntegratie binnen 14 weken

32%

Cliënten die ons aanraden

84%

Klachtenreductie

60%

U-center in beeld

Op zoek naar een behandeling voor jouw cliënt?

Heb je nog vragen of wil je direct doorverwijzen? Neem dan contact met ons op. Je krijgt een professional aan de lijn die je verder helpt.

Neem contact op

Wil je graag meer informatie over onze aanmeldprocedure en aanpak? Meld je aan voor het webinar en chat live met ons.

Aanmelden