Aanmelden

Onze aanmeldprocedure

Zet de eerste stap naar verandering en meld je aan voor een intensieve behandeling bij U-center. Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over onze aanmeldprocedure tot aan de opname. 

Communicatie center

Communicatie center

Contact met een professional

Wij staan voor je klaar

Neem vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag!

Stap 1

Kennismaken

Kennismaken

U-center organiseert geregeld online webinars voor iedereen die meer wil weten over onze behandelingen en aanpak. Ze zijn bedoeld om mensen die zich oriënteren op een behandeling, inzicht te geven in de behandelaanpak van verschillende diagnoses en het effect daarvan. Tijdens het webinar hoor je meer over onze behandelaanpak, het aanmeldproces en ons behandelcentrum. Tijdens en na het webinar is er ruimte voor al je vragen tijdens een live chat met onze medewerkers. Een goede eerste kennismaking met het gemak, de veiligheid en de privacy van thuis.

Stap 2

Aanmelden

Aanmelden

De volgende stap naar verandering in je leven begint met jezelf online of telefonisch aanmelden bij U-center. Ons communicatie center staat iedere werkdag voor je klaar tussen 09.00 en 19.00 uur. Tijdens het eerste telefonische contact leggen we je uit hoe onze procedure werkt en beantwoorden we eventuele vragen. Vervolgens zullen we wat algemene informatie van je vragen. Dit hebben we nodig om je aan te kunnen melden voor behandeling. Bovendien kunnen we meteen een verzekeringscheck voor je doen.

Stap 3

Uitvoerige screening

Uitvoerige screening

Na de aanmelding volgt al snel een vrijblijvende screeningsprocedure die volledig in het teken staat van het secuur onderzoeken of het traject bij U-center passend is bij de hulpvraag. We zullen daar een gedegen advies over uitbrengen.

We gaan telefonisch dieper in op de reden van aanmelding. Welke klachten heb je en hoe lang spelen die al? Is er sprake van psychische, lichamelijke en/of sociale problemen? Welke hulp heb je hiervoor al gehad en wat zijn je verwachtingen of doelen bij U-center?

Om in aanmerking te kunnen komen voor een behandeling bij U-center hebben we een verwijsbrief van je huisarts of psychiater nodig. Ook ontvangen we graag de medische dossiers van eerder gevolgde behandelingen, zodat we een goede inschatting kunnen maken van de problematiek en jouw persoonlijke situatie. Dit betreft een essentieel onderdeel om een goed advies te kunnen uitbrengen. Al deze documenten zijn ook belangrijk voor je zorgverzekering. Zonder informatie over eventuele eerdere behandelingen kom je wellicht niet in aanmerking voor opname bij U-center en wordt dit niet (deels) vergoed. Je huisarts kan je verwijsbrief inclusief informatie via Zorgdomein aan ons doorsturen. Eventuele andere rapportages dien je zelf bij desbetreffende instellingen op te vragen.

Stap 4

Indicatiegesprek

Indicatiegesprek

Je hebt een online indicatiegesprek. Je klachten worden uitvoerig besproken. Je hulpvraag en draagkracht worden duidelijk in kaart gebracht. Ook nemen we alle medische documenten die je hebt aangeleverd met je door. Er wordt uitleg gegeven over de behandeling, de verwachtingen en de doelen die je wilt bereiken.

Nog dezelfde dag krijg je te horen of je definitief in behandeling kunt komen en wanneer je eerste opnamedag is. Vervolgens zal er een voorlopig behandelplan worden geschreven toegespitst op jouw persoonlijke situatie. In enkele gevallen zal het indicatiegesprek niet leiden tot opname.

Stap 5

Digitale vragenlijsten

Digitale vragenlijsten

Als je te horen hebt gekregen wanneer je kunt worden opgenomen, word je gevraagd om online een aantal vragenlijsten in te vullen. Je zult hiervoor een persoonlijke inlogcode ontvangen. Het beantwoorden van de vragen neemt een aantal uur in beslag. Het is belangrijk om hier rustig voor te gaan zitten. Je kunt dit overigens in stappen doen, dus op een later tijdstip verder gaan.

Stap 6

Gesprek met je mentor

Gesprek met je mentor

Via deze vragenlijsten krijgen we een goed beeld van jouw klachten en zorgen en kunnen we samen kijken waar je mee aan de slag wilt. Dit bespreek je vervolgens in een persoonlijk online gesprek met de mentor die jou begeleidt tijdens je opname

Stap 7

Tot aan de opname

Tot aan de opname

In het geval van een positief opnameadvies, vindt de opname meestal binnen twee weken na het indicatiegesprek plaats. Tussen de indicatiegesprek en de opnamedatum ga je je voorbereiden op de opname bij U-center via een welkomstmodule. Je krijgt hiervoor toegang tot Minddistrict. Deze veilige online behandelomgeving gebruik je ook tijdens het klinische en ambulante programma om te kunnen beeldbellen en te werken aan online interventies. Daarnaast reflecteer je op jezelf en je ontwikkeling via een persoonlijk dagboek.

Stap 8

Je behandelplan

Je behandelplan

Tussen het moment van indicatiegesprek en opname heb je ook een online kennismakingsgesprek met je regiebehandelaar. Doel hiervan is om samen te bepalen wat jouw definitieve behandelplan op maat wordt, zodat je direct kunt starten op je eerste opnamedag.

We helpen je graag op weg

De gehele behandeling is een ingrijpend proces, waarin je intensief aan het werk gaat en veel nieuwe inzichten krijgt. Je zult met je eigen emoties, gedachten en gedrag geconfronteerd worden en ook met die van anderen. Het is dan ook belangrijk om goed te onderzoeken of dit traject de juiste weg voor jou is. We helpen je graag stap voor stap door onze uitgebreide aanmeldprocedure heen middels veelvuldig persoonlijk contact.

Wij staan voor je klaar

Plan een vrijblijvend telefonisch gesprek met onze professionals, voor persoonlijk advies en meer informatie.

Meld je online aan

Geschatte wachttijd

8 tot 12 weken

Laatst geupdate op 21-07-2024

5 redenen waarom U-center werkt

Reden 1: intensieve behandeling in een comfortabele omgeving

In een intensief behandeltraject realiseren we samen jouw U-turn: een punt van ommekeer dat bijblijft. De comfortabele ‘helende’ omgeving van het behandelcentrum, in de Zuid-Limburgse heuvels, draagt bij aan je herstel.

.

Reden 2: gespecialiseerd in integrale behandeling van meerdere diagnoses

Meestal is er sprake van meerdere problemen en aandoeningen die verband met elkaar houden, elkaar kunnen uitlokken of versterken. De kracht van U-center zit in de integrale en gelijktijdige behandeling van alle klachten door verschillende disciplines.

.

Reden 3: effectieve behandeling

Onderzoek laat zien dat onze behandeling buitengewoon effectief is. Ruim 75% van onze cliënten behoudt hun herstel of gaat zelfs nog verder vooruit gedurende het jaar nadat de behandeling is afgesloten.

.

Reden 4: tevreden cliënten

Na afloop van een behandelingstraject vragen wij onze cliënten om een beoordeling. Maar liefst 86% beveelt U-center aan als kliniek. Met een gemiddeld cijfer van 8,2 zijn onze cliënten zeer tevreden.

.

Reden 5: actieve betrokkenheid

In iedere fase van de behandeling is e-health een vast onderdeel van het behandelaanbod. E-health draagt bij aan actieve betrokkenheid van de cliënt en helpt de cliënt regie over zijn leven te nemen. Ook zorgt e-health voor toename van behandelintensiteit en kwaliteit.

.

Intensief

Integraal

Effectief

Tevreden

Ehealth

Praktische informatie

Veelgestelde vragen

Voor wie

Wie behandelen we?

Wil je graag meer informatie over onze aanmeldprocedure en aanpak? Meld je aan voor het webinar en chat live met ons.

Aanmelden