Onze aanmeldprocedure

Zet de eerste stap naar verandering en meld je aan voor een intensieve behandeling van 2x7 weken.

De gehele behandeling is een ingrijpend proces, waarin je intensief aan het werk gaat en veel nieuwe inzichten krijgt. Je zult met je eigen emoties, gedachten en gedrag geconfronteerd worden en ook met die van anderen. Het is dan ook belangrijk om goed te onderzoeken of dit traject de juiste weg voor jou is en hoe een aanmelding in zijn werk gaat. We helpen je graag stap voor stap door de aanmeldprocedure heen middels veelvuldig persoonlijk contact.

Meteen aanmelden

De gehele behandeling is een ingrijpend proces, waarin je intensief aan het werk gaat en veel nieuwe inzichten krijgt. Je zult met je eigen emoties, gedachten en gedrag geconfronteerd worden en ook met die van anderen. Het is dan ook belangrijk om goed te onderzoeken of dit traject de juiste weg voor jou is en hoe een aanmelding in zijn werk gaat. We helpen je graag stap voor stap door de aanmeldprocedure heen middels veelvuldig persoonlijk contact.

Meteen aanmelden
aanmeldprocedure U-center behandelcentrum
 • verzekeringen

  Vergoed door de zorgverzekering

  Laat een verzekeringscheck doen Lees meer
 • wachttijd

  Geschatte wachttijd voor cliënten: 5 tot 8 weken

  Laatst geupdate op 27-02-2021 Lees meer
 • tevredenheid

  Cliënten raden ons aan

  Gemiddeld scoren we een 8,2 op cliënttevredenheid Lees meer
Stap 1

Aanmelden

Aanmelden

Stap 1

De eerste stap naar verandering in je leven begint met jezelf telefonisch aanmelden bij U-center. Onze psychologen en therapeuten staan iedere werkdag voor je klaar. Tijdens het eerste telefonische contact leggen we je uit hoe onze procedure werkt en beantwoorden we eventuele vragen. Vervolgens zullen we wat algemene informatie van je vragen, waaronder je BSN nummer. Dit hebben we nodig om je aan te kunnen melden voor behandeling. Bovendien kunnen we meteen een verzekeringscheck voor je doen. Na de aanmelding volgt de vrijblijvende intake procedure - bestaande uit verschillende contactmomenten - die volledig in het teken staat van het secuur onderzoeken of het traject bij U-center passend is bij de hulpvraag. We zullen daar een gedegen advies over uitbrengen.

Stap 2

Telefonische intake

Telefonische intake

Stap 2

Zodra de aanmelding is afgerond gaan we telefonisch iets dieper in op de reden van aanmelding. Welke klachten heb je en hoe lang spelen die al? Is er sprake van psychische, lichamelijke en/of sociale problemen? Welke hulp heb je hiervoor al gehad en wat zijn je verwachtingen of doelen bij U-center? Dit gesprek kan direct of binnen een dag na je aanmelding plaatsvinden, of op een moment van jouw voorkeur via een terugbelafspraak. Tijdens deze exploratie maken we een eerste inschatting aan de hand van jouw klachten of U-center mogelijk de juiste adequate hulp kan bieden.

Stap 3

Verwijzing en documenten

Verwijzing en documenten

Stap 3

Om in aanmerking te kunnen komen voor een behandeling bij U-center hebben we een verwijsbrief van je huisarts of psychiater nodig. Ook ontvangen we graag de medische dossiers van eerder gevolgde behandelingen zodat we een goede inschatting kunnen maken van de problematiek en jouw persoonlijke situatie. Dit betreft een essentieel onderdeel om een goed advies te kunnen uitbrengen of een traject bij U-center passend is bij de hulpvraag. Al deze documenten zijn ook belangrijk voor je zorgverzekering. Zonder informatie over eventuele eerdere behandelingen kom je wellicht niet in aanmerking voor opname bij U-center en wordt dit niet (deels) vergoed. Je huisarts kan je verwijsbrief inclusief informatie via Zorgdomein aan ons doorsturen. Eventuele andere rapportages dien je zelf bij desbetreffende instellingen op te vragen.

Stap 4

Invullen vragenlijsten

Invullen vragenlijsten

Stap 4

Wanneer alle documenten in goede orde door U-center zijn ontvangen en door het intaketeam zijn beoordeeld, word je gevraagd om online een vragenlijst in te vullen. Je ontvangt hiervoor een persoonlijke inlogcode voor het U-center portaal. Het beantwoorden van de vragen zal ongeveer een uur tijd in beslag nemen. Daarnaast word je ook direct uitgenodigd voor een adviesgesprek met één van onze behandelaren op onze behandellocatie voor Nederlandstalige cliënten in Epen. Vaak kan dit ook plaatsvinden via een online videogesprek. Dit gesprek is meestal binnen 2 weken na goedkeuring van je aanmelding.

Stap 5

Adviesgesprek

Adviesgesprek

Stap 5

Je hebt een adviesgesprek met één van onze psychologen. Indien nodig is een psychiater of regiebehandelaar ook aanwezig. Je klachten worden tijdens dit gesprek uitvoerig besproken. Je hulpvraag en draagkracht worden duidelijk in kaart gebracht. Ook nemen we alle medische documenten die je hebt aangeleverd met je door, samen met de ingevulde vragenlijst. Er wordt uitleg gegeven over de behandeling, de verwachtingen en de doelen die je wilt bereiken. We raden je aan om een familielid, vriend of partner aanwezig te laten zijn bij dit gesprek. Deze persoon kan je steunen, meeluisteren en aanvullende informatie geven. Samen bepalen we of een traject bij U-center geschikt zou zijn voor jouw situatie.

Stap 6

Opname

Opname

Stap 6

Op basis van het adviesgesprek wordt er wel of geen positieve opname indicatie vastgesteld. We proberen deze indicatie direct te stellen, maar het kan zijn dat er toch nog overleg of extra informatie nodig is. In het geval van een positief opname advies krijg je de eerst mogelijke plek aangeboden. We zullen deze datum dan meteen met je inplannen. Over het algemeen vindt de opname binnen 6 weken na het adviesgesprek plaats. Indien er echter sprake is van een machtigingsprocedure kunnen we pas een opname plannen na uitsluitsel van je zorgverzekeraar over de vergoeding. Check altijd de voorwaarden bij je verzekering en kijk naar onze actuele wachttijden.

Op verschillende momenten voor, tijdens en na de aanmelding vragen we jou om toestemming te geven voor het bewaren van informatie in de systemen waar U-center gebruik van maakt.  

Wij staan voor je klaar

Plan een vrijblijvend telefonisch gesprek met onze professionals, voor persoonlijk advies en meer informatie.

Bel 0800-2224 446

Wil je graag meer informatie over onze aanmeldprocedure en aanpak? Meld je aan voor het webinar en chat live met ons.

Aanmelden