Onze aanpak

Bij U-center behandelen we integraal en intensief

Door een kortdurende behandeling ga je samen met een team van behandelaren aan de slag met jezelf. Door een unieke holistische aanpak behandelen we alle problemen en onderliggende factoren tegelijk.

Onze behandelingen
u-center aanpak behandelingen

Werken aan het geheel

Vaak komen problemen niet alleen, maar zijn er meerdere klachten en onderliggende oorzaken die met elkaar verband houden. U-center is expert op het gebied van behandelen van meervoudige problematieken. Wij bieden jou een integrale behandeling van meerdere diagnoses tegelijkertijd. Een unieke holistische aanpak, die volledig is toegespitst op jouw situatie. De behandeling is erop gericht om je zo snel mogelijk een rol in de maatschappij terug te geven. In een periode van in totaal 14 weken realiseren we samen jouw U-turn: het punt waarop echte verandering kan gaan plaatsvinden.

Lees meer over de U-turn
start je u-turn u-center
u-center onze aanpak

Het behandeltraject

Duurzame verandering

Tijdens de behandeling, meestal bestaande uit een opname van 6 weken en een ambulant vervolgtraject van 8 weken, werken we samen aan duurzame verandering. We maken gebruik van een breed scala aan therapieën, (online) interventies, trainingen, etc. De theoretische basis voor de behandeling bij U-center is gebaseerd op 2 pijlers: het bio-psycho-sociale model en de theorie U. Ze vormen de basis voor je diagnose, de analyse van je problematiek, het behandelplan en je behandelprogramma.

Lees meer over de behandelingen

Actieve betrokkenheid en regie

Online behandeling

In iedere fase van de behandeling is e-health een vast onderdeel van het behandelaanbod. Je kunt dan denken aan online behandelmodules en zelfhulpmodules, soms in combinatie met dagboeken, die aanvullend op de reguliere therapieën ingezet worden. Ook online contact is e-health: beeldbellen of via een beveiligde omgeving berichten kunnen sturen. E-health draagt bij aan actieve betrokkenheid en helpt regie over jouw leven te nemen. 

Lees meer over e-health
e-health

Een keerpunt in je leven

Uturn

Oorzaken

Maatwerk

Verandering

Groei

Start met het maken van jouw U-turn

Tijdens ons behandeltraject, meestal bestaande uit een opname van zes weken en een ambulant vervolgtraject, werken we samen aan het realiseren van jouw ‘U-turn’: het punt in je leven waar écht een verandering plaatsvindt! De behandeling is erop gericht om je zo snel mogelijk een rol in de maatschappij terug te geven. Zowel in je privéleven als op je werk. We bieden je het gereedschap dat je nodig hebt om vanuit je eigen kracht toe te werken naar balans en controle.

.

Werken aan het échte probleem

Psychische problemen en verslavingen komen veelal niet alleen. Doorgaans is er sprake van meerdere klachten die verband houden met elkaar. We werken niet alleen aan het probleem, maar ook aan de achterliggende oorzaken daarvan.

.

Wij behandelen de mens, niet de diagnose

Als expert op het gebied van meervoudige problematiek begrijpen we jouw situatie en de oorzaken hiervan. Daardoor krijg jij de behandeling die perfect bij jou past, met aandacht voor gezin, relatie en werk.

.

Een wezenlijke verandering

We bieden je het gereedschap dat je nodig hebt om vanuit je eigen kracht toe te werken naar balans en controle. De behandeling is erop gericht om je zo snel mogelijk een rol in de maatschappij terug te geven. Krijg weer grip op je leven en maak bij U-center de start van jouw U-turn!

.

Blijven ontwikkelen

Blijven ontwikkelen en groeien vinden we erg belangrijk bij U-center.

.

Eerste fase

6 weken klinische behandeling

De klinische fase betekent zes weken weg uit je thuissituatie en volledig focussen op jezelf. In de eerste week start je met je eigen introductiegroep die je ook in het ambulante programma weer zult ontmoeten.

Je wordt ontzorgd en kunt je helemaal focussen op je fysieke en mentale gesteldheid. Je leert oude patronen los te laten en leert nieuw gedrag om met moeilijke situaties om te gaan. Alle programmaonderdelen zijn gericht op het ontdekken, bewust worden en beseffen van wat er aan de hand is, hoe je bepaald gedrag kunt veranderen en hoe je het dagelijkse leven weer aan kunt gaan. Dit doen we onder andere door individuele gesprekken en groepstherapie, waarbij ook jouw naasten betrokken worden.

Samen met je behandelaar bepaal jij de doelen die je wilt bereiken tijdens dit traject en hoe we dat gaan realiseren. Al snel tijdens de klinische fase ga je aan de slag met het toekomst ontwikkelingsplan om de thuiskomst goed voor te bereiden. Ook leer je om een gezonde leefstijl te behouden bij thuiskomst. Aangeleerde patronen kun je ook thuis voortzetten. Het toekomst ontwikkelingsplan zorgt ervoor dat je een goede handleiding hebt voor wat te doen tijdens een terugval. Zo raak je de grip niet kwijt en blijf je weg uit oude patronen. Een unieke en persoonlijke aanpak dus, gericht op een duurzame verandering in jouw leven.

Zo ziet een typische dag bij U-center eruit

Je begint de ochtend met een lekker stevig ontbijt, waarna je klaar bent voor de eerste ronde therapie. Deze kan bestaan uit een groepssessie, een individueel gesprek of zelfwerkzaamheid. Daarna staat er een heerlijke lunch voor je klaar. In de middag vindt een tweede ronde therapie plaats. De dag wordt ingedeeld afhankelijk van jouw behandelplan. In de avond heb je de keuze uit twee lekkere menu’s. Na het diner is er tijd voor jezelf en ontspanning in de vorm van wandelen in de mooie omgeving, sporten, zwemmen en creatief bezig zijn. Tussendoor werk je zelf aan je behandeldoelen via modules of dagboeken in de online behandelomgeving.

Ochtend (ontbijt 7:30 - 8:15)

Middag (lunch 12:30 - 13:30)

Avond (diner 18:00 - 19:00)

8 weken ambulante vervolgbehandeling

Nadat je zes weken in onze kliniek hebt doorgebracht ben je klaar om naar huis te gaan en volgt er een ambulant zorgtraject. Eén van de behandelaren uit jouw klinische traject wordt ook je mentor. Samen beslis je aan welk doel je verder gaat werken thuis. In de derde week van je ambulante traject heb je een terugkomdag in Epen. Hier zie je ook de cliënten terug uit jouw introductiegroep. De ambulante behandeling zal in intensiteit afnemen in de periode van 8 weken.

Persoonlijke begeleiding

Uit ervaring begrijpen we bij U-center dat deze tweede fase soms spannend kan zijn. Je gaat terug naar “oude” situaties, waarin je kennis en vaardigheden die je hebt geleerd in de kliniek, nu in de praktijk gaat toepassen. Terugval in oude patronen en gedrag is hierbij heel normaal. U-center geeft je op al deze punten ondersteuning. Naast je toekomst ontwikkelingsplan, begeleidt je behandelaar je om grip te houden op moeilijke situaties. We besteden veel aandacht aan het herhalen en je eigen maken van inzichten en vaardigheden die je in het behandelcentrum hebt ontwikkeld. Na de behandeling houd je toegang tot je online behandelmodules, dus je kunt je dagboeken, je modules en je toekomst ontwikkelingsplan nog blijven inzien.

Testimonials

Bekijk hoe cliënten U-center ervaren hebben

Onze behandelingen

Aandacht voor lichaam en geest

Ons behandelcentrum

De ideale omgeving om aan jezelf te werken

Wil je graag meer informatie over onze aanmeldprocedure en aanpak? Meld je aan voor het webinar en chat live met ons.

Aanmelden