Onze aanpak

Bij U-center behandelen we integraal en intensief

Door een kortdurende behandeling ga je samen met een team van behandelaren aan de slag met jezelf. Door een unieke holistische aanpak behandelen we alle problemen en onderliggende factoren tegelijk.

Onze behandelingen
u-center aanpak behandelingen

Werken aan het geheel

Vaak komen problemen niet alleen, maar zijn er meerdere klachten en onderliggende oorzaken die met elkaar verband houden. U-center is expert op het gebied van behandelen van meervoudige problematieken. Wij bieden jou een integrale behandeling van meerdere diagnoses tegelijkertijd. Een unieke holistische aanpak, die volledig is toegespitst op jouw situatie. De behandeling is erop gericht om je zo snel mogelijk een rol in de maatschappij terug te geven. In 2x7 weken realiseren we samen jouw U-turn: het punt waarop echte verandering kan gaan optreden.

Lees meer over de U-turn
start je u-turn u-center
u-center onze aanpak

Het behandeltraject

2x7 weken

Tijdens de behandeling, meestal bestaande uit een opname van 7 weken en een ambulant vervolgtraject van 7 weken, werken we samen aan duurzame verandering. We maken gebruik van een breed scala aan therapieën, interventies, trainingen, etc. De theoretische basis ten grondslag aan de behandeling bij U-center is gebaseerd op 2 pijlers, te weten het bio-psycho-sociale model en de theorie U. Ze vormen de basis voor diagnostiek, de analyse van de problematiek, het behandelplan en het te volgen behandelprogramma.

Lees meer over de behandelingen

Een keerpunt in je leven

Uturn

Oorzaken

Maatwerk

Verandering

Groei

Start met het maken van jouw U-turn

Tijdens ons behandeltraject, bestaande uit een opname van zeven weken en een ambulant vervolgtraject, werken we samen aan het realiseren van jouw ‘U-turn’: het punt in je leven waar écht een verandering plaatsvindt! De behandeling is erop gericht om je zo snel mogelijk een rol in de maatschappij terug te geven. Zowel in je privéleven als op je werk. We bieden je het gereedschap dat je nodig hebt om vanuit je eigen kracht toe te werken naar balans en controle.

.

Werken aan het échte probleem

Psychische problemen en verslavingen komen veelal niet alleen. Doorgaans is er sprake van meerdere klachten die verband houden met elkaar. We werken niet alleen aan het probleem, maar ook aan de achterliggende oorzaken daarvan.

.

Wij behandelen de mens, niet de diagnose

Als dé expert op het gebied van meervoudige problematiek begrijpen we jouw situatie en de oorzaken hiervan. Daardoor krijg jij de behandeling die perfect bij jou past, met aandacht voor gezin, relatie en werk.

.

Een wezenlijke verandering

We bieden je het gereedschap dat je nodig hebt om vanuit je eigen kracht toe te werken naar balans en controle. De behandeling is erop gericht om je zo snel mogelijk een rol in de maatschappij terug te geven. Krijg weer grip op je leven en maak bij U-center de start van jouw U-turn!

.

Blijven ontwikkelen

Blijven ontwikkelen en groeien vinden we erg belangrijk bij U-center.

.

Eerste fase

7 weken klinische behandeling

De behandeling begint met 7 weken weg uit je thuissituatie en volledig de tijd voor jezelf nemen. Je wordt ontzorgd in alle dagelijkse klusjes en kunt je helemaal focussen op je fysieke en mentale gesteldheid.

Je leert oude patronen los te laten en leert nieuw gedrag aan om met moeilijke situaties om te gaan. Alle programmaonderdelen zijn gericht op het ontdekken, bewust worden en beseffen van wat er aan de hand is, hoe je bepaald gedrag kunt veranderen en hoe je het dagelijkse leven weer aan kunt gaan.  Dit doen we door onder andere individuele gesprekken en groepstherapie, waarbij ook jouw naasten betrokken worden.

Je start met het opstellen van jouw persoonlijke behandelplan. Samen met je behandelaar bepaal jij de doelen die je wilt bereiken tijdens dit traject en hoe we dat gaan realiseren samen. Wanneer het einde van de 7 weken in zicht is, maak je een toekomst ontwikkelingsplan. Dit zorgt ervoor dat je een goede handleiding hebt voor wat te doen tijdens een terugval. Zo raak je de grip niet kwijt en blijf je uit oude patronen weg. Een unieke en persoonlijke aanpak dus, gericht op een duurzame verandering in jouw leven. Tijd voor een nieuw perspectief!

Zo ziet een typische dag bij U-center eruit

Je begint de ochtend met een lekker stevig ontbijt, waarna je klaar bent voor de eerste ronde therapie. Deze kan bestaan uit een groepssessie, een individueel gesprek of zelfwerkzaamheid. Vervolgens staat er een heerlijke lunch voor je klaar. In de middag vindt een tweede ronde therapie plaats. Het gaat echter wel om maatwerk. Dus de dag wordt ingedeeld afhankelijk van jouw behandelplan. In de avond heb je de keuze uit twee lekkere menu’s. Na het diner is er tijd voor jezelf en ontspanning.

Ochtend (ontbijt 7:30 - 8:15)

Middag (lunch 12:30 - 13:30)

Avond (diner 18:00 - 19:00)

7 weken ambulante vervolgbehandeling

Nadat je 7 weken in onze kliniek hebt doorgebracht ben je klaar om naar huis te gaan en volgt er een ambulant zorgtraject, waarin je regelmatig contact hebt met behandelaren. Dit gebeurt tijdens sessies op onze locatie in Epen en/of online via het e-health programma.

Ook in dit vervolgtraject krijg je een eigen mentor toegewezen. Daarnaast vinden we het belangrijk om de omgeving waar je naar terugkeert te betrekken bij de behandeling. 

Persoonlijke begeleiding om het geleerde in de praktijk te brengen

Uit ervaring begrijpen we bij U-center dat deze fase soms spannend kan zijn. Je gaat terug naar “oude” situaties, waarin je kennis en vaardigheden die je hebt geleerd in de kliniek, nu in de praktijk gaat toepassen. Terugval in oude patronen en gedrag is hierbij heel normaal. U-center geeft je op al deze punten de juiste ondersteuning. Naast je toekomst ontwikkelingsplan, begeleidt je behandelaar je met het grip houden op moeilijke situaties. We besteden vooral aandacht aan het herhalen en daarmee borgen van de inzichten en vaardigheden die je in het behandelcentrum hebt ontwikkeld. 

Testimonials

Bekijk hoe cliënten U-center ervaren hebben

Onze behandelingen

Aandacht voor lichaam en geest

Ons behandelcentrum

De ideale omgeving om aan jezelf te werken

Wil je graag meer informatie over onze aanmeldprocedure en aanpak? Meld je aan voor het webinar en chat live met ons.

Aanmelden