Investering

Kosten & verzekering

Wil je graag behandeld worden bij U-center? Dan wil je natuurlijk weten of je Nederlandse zorgverzekeraar de kosten voor een behandeling vergoedt. Omdat de zorgverzekeringswet best ingewikkeld in elkaar steekt proberen we dat hieronder zo goed mogelijk uit te leggen. De medewerkers van ons communicatie center kunnen je snel en deskundig adviseren, een telefoontje naar ons is voldoende. We zorgen er altijd voor dat je voor aanvang precies weet waar je financieel aan toe bent.

Wil je graag behandeld worden bij U-center? Dan wil je natuurlijk weten of je Nederlandse zorgverzekeraar de kosten voor een behandeling vergoedt. Omdat de zorgverzekeringswet best ingewikkeld in elkaar steekt proberen we dat hieronder zo goed mogelijk uit te leggen. De medewerkers van ons communicatie center kunnen je snel en deskundig adviseren, een telefoontje naar ons is voldoende. We zorgen er altijd voor dat je voor aanvang precies weet waar je financieel aan toe bent.

Er zijn drie soorten kosten

 1. De kosten voor behandeling en klinisch verblijf. Deze kosten vallen onder de zorgverzekeringswet en worden daardoor door de meeste zorgverzekeraars volledig vergoed.
 2. De zelfstandige bijdrage voor kosten die niet vallen onder de zorgverzekeringswet en daardoor nooit door de zorgverzekeraars worden vergoed.
 3. Optionele persoonlijke uitgaven. Dit betreft een aantal persoonlijke uitgaven naar eigen keuze.
Lees meer

1. De kosten voor behandeling en klinisch verblijf

In Nederland valt de Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) onder de basisverzekering. Dit betekent dat deze kosten door de meeste zorgverzekeraars worden vergoed. De hoogte van de vergoeding is echter afhankelijk van je verzekering en je persoonlijke polisvoorwaarden. In hoofdlijnen geldt dat gecontracteerde zorgverzekeraars de kosten voor behandeling volledig vergoeden. Bij niet gecontracteerde zorgverzekeraars kan het voorkomen dat je zelf een deel moet bijbetalen.

Gecontracteerde zorgverzekeraars

U-center heeft met bijna alle grote zorgverzekeraars een contract afgesloten. Dit betekent dat het traject, op de zelfstandige bijdrage en eigen risico na, volledig vergoed wordt uit je basisverzekering. Je hoeft hier zelf niks voor te regelen, wij zorgen dat alles netjes afgehandeld wordt. Meer dan 90% van onze cliënten valt onder deze regeling. Hieronder een overzicht van de verzekeraars waarvoor dit geldt.

Zilveren Kruis Achmea
De Friesland / Ziezo / Pro Life / Interpolis / FBTO / Avéro / Avéro – Achmea / Zorgverzekeraar OZF / IAK / Kiemer

VGZ
Univé / Zekur.nl / Bewuzt Zorgverzekerd / IZZ Zorgverzekering / UMC Zorgverzekering / SZVK, Stichting Ziektekosten Verzekering Krijgsmacht / Zorgzaam Verzekerd

CZ
CZ / Delta Loyd / OHRA / PZP, Politie Zorg Polis 

Niet gecontracteerde zorgverzekeraars

Met onderstaande verzekeraars heeft U-center (nog) geen contract, maar je kunt wel altijd bij ons terecht. De vergoeding van de zorg is dan afhankelijk van je eigen polisvoorwaarden en er zal van te voren toestemming gevraagd moeten worden aan je zorgverzekeraar. Wij helpen je hierbij.

 1. Heb je een restitutiepolis dan wordt de zorg, op de zelfstandige bijdrage en het eigen risico na, volledig vergoed.
 2. Heb je een naturapolis of budgetpolis, dan kan het zijn dat je nog een additionele bijdrage moet voldoen. Wij zoeken dit graag voor je uit. Voor meer informatie kun je vrijblijvend met ons communicatie center bellen. 
 • Menzis / Anderzorg / Hema / PMA
 • Zorg & Zekerheid / AZVZ
 • ENO / Salland Zorgverzekeringen / HollandZorg (buitenlandse werknemers) / Zorg Direct
 • ASR / De Amersfoortse / Ditzo
 • IptiQ / Promovendum / National Academic / Besured
 • EucareAevitae
 • ONVZ

 

Niet vergoede zorg
DSW en Stad Holland vergoeden als enige verzekeraars onze behandeling niet. Dat vinden wij spijtig, maar we kunnen dat op korte termijn niet veranderen. Ben je bij DSW of Stad Holland verzekerd dan kun je natuurlijk wel bij ons terecht als zelfbetaler. Voor de mogelijkheden en advies kun je contact opnemen met ons communicatie center. Tegen het einde van het jaar zou je ook kunnen overwegen naar een andere verzekeraar over te stappen.

Neem contact op

2. Zelfstandige bijdrage

De zelfstandige bijdrage bij U-center heeft betrekking op diensten en faciliteiten die de kwalitatief hoogwaardige behandeling ondersteunen en versterken.

Deze kosten vallen helaas niet onder het pakket dat door de zorgverzekering vergoed wordt. Zij hebben betrekking op ontspanning, welzijn, coaching en duurzame ondersteuning van de cliënt tijdens en na behandeling bij U-center en leveren een positieve bijdrage aan je herstel.

Voor deze extra voorzieningen vragen wij een zelfstandige bijdrage van € 5.000,- voor het gehele U-center traject. Deze kosten worden dus niet door de zorgverzekering vergoed. Het is een investering van jou in je eigen welzijn.

Daarnaast besteden wij, indien van toepassing, veel aandacht aan reïntegratie. Dit maakt dat werkgevers regelmatig bereid zijn deze kosten (deels) te vergoeden. 

Heb je een internationale ziektekostenverzekering en/of woon je in het buitenland? Ook dan kun je in de meeste gevallen bij ons terecht.

Overige vragen?

Neem contact op

3. Optionele persoonlijke uitgaven

Tijdens het verblijf in het behandelcentrum bieden we nog een aantal opties in de vorm van extra comfort en persoonlijke verzorging. Je kunt zelf kiezen of je hier gebruik van wilt maken.

Een Comfort-plus kamer

Alle kamers bij U-center zijn netjes ingericht en hebben een eigen badkamer. Mocht je echter behoefte hebben aan extra ruimte en comfort kun je ook om een Comfort-plus kamer vragen. Deze kamers bieden naast ruimte en comfort een schitterend en uniek uitzicht over het Limburgse heuvelland. Hiervoor geldt een reserveringstoeslag van 15 euro per nacht. Je weet dan zeker dat je een Comfort-plus kamer krijgt toegewezen. Mocht er toch geen beschikbaar zijn dan wordt dit bedrag natuurlijk niet in rekening gebracht.

Persoonlijke verzorging

Bij U-center zijn er verschillende diensten beschikbaar op het gebied van persoonlijke verzorging. Zo is er de mogelijkheid tot een afspraak met de schoonheidsspecialist, de kapper en de pedicure. Voor deze diensten worden aparte tarieven gerekend.

Vragen?

We doen graag een verzekeringscheck voor je!

Wil je graag meer informatie over onze aanmeldprocedure en aanpak? Meld je aan voor het webinar en chat live met ons.

Aanmelden