Video: Hoe stelt U-center een depressie vast?

Een behandeling bij U-center begint altijd met een intensieve intake die een paar dagen duurt. 

 
De intake bestaat uit een aantal onderdelen die een beeld van 360 graden geven. Gesprekken over klachten en symptomen. Psychisch en lichamelijk onderzoek. Observaties en diverse tests. Gesprekken met naastbetrokkenen zoals een partner, familielid of een werkgever.  

Biopsychosociale model 

Bij een intake is een behandelteam betrokken dat de problemen door diverse brillen bekijkt. Er zijn artsen, psychologen, psychotherapeuten, psychiaters en fysiotherapeuten bij betrokken. Het behandelteam kijkt dus niet alleen naar psychische symptomen, maar ook naar lichamelijke en sociale factoren. Dat noemen we ook wel het biopsychosociale model. Zo is er aandacht voor het probleem zelf, maar ook voor de omstandigheden waarin dat probleem ontstaat. 

Diagnose

Als er een compleet beeld is vanuit verschillende invalshoeken, stelt het behandelteam een hoofddiagnose en eventueel nevendiagnoses. Dit is de basis van het behandelplan. 


 

 

Bel
Voor telefonisch contact kunt u bellen met:

0800-222 444 6

Op werkdagen:  09-20.00
Op feestdagen: 10-18.00
 
Mail
Agenda

Weten of het klikt?

Ontmoet onze medewerkers en krijg zekerheid. Bezoek een van de voorlichtingsavonden of een open dag. Kies zelf het moment.

Inschrijven Open Dagen voor professionals

Voorlichtingsbijeenkomsten
voor cliënten
sluiten