Een traject bij U-center starten

Je werknemer is bij ons in goede handen

Wellicht heeft je werknemer al een lange zoektocht achter de rug naar een goede behandeling voor zijn of haar problematiek.

Een traject bij U-center kan een uitkomst zijn, maar het betreft een keuze die weloverwogen gemaakt dient te worden. We informeren je graag over wat we voor je werknemer zouden kunnen betekenen en wanneer U-center een geschikte keuze zou zijn.

Een traject bij U-center kan een uitkomst zijn, maar het betreft een keuze die weloverwogen gemaakt dient te worden. We informeren je graag over wat we voor je werknemer zouden kunnen betekenen en wanneer U-center een geschikte keuze zou zijn.

Criteria en checklist

Is U-center geschikt voor je werknemer?

Heb je het vermoeden dat je werknemer lijdt aan ernstige psychische klachten of verslaving? Is een ambulante behandeling niet (meer) intensief en effectief genoeg? Doorloop dan de volgende checklist om te onderzoeken of je werknemer in aanmerking zou kunnen komen voor en klinische behandeling

Er is bijvoorbeeld sprake van:

 • ernstige depressie, angst, trauma, somatische symptoomstoornis, persoonlijkheidsstoornis, eetstoornis en of verslaving
 • meer dan één psychische diagnose (comorbiditeit)
 • bijkomende somatische problematiek
 • sociaal, psychologisch of fysiek dysfunctioneren
 • vastlopen op meerdere levensgebieden
 • langdurige of steeds terugkerende klachten
 • eerdere (ambulante) behandelingen met onvoldoende resultaat
 • overbelast supportsysteem of onhoudbare thuissituatie
 • noodzaak van een behandelomgeving die structuur en bescherming biedt
 • een diagnostische vraag die alleen in de klinische setting onderzocht kan worden
 • noodzaak om klinisch op medicatie in te stellen of om medicatie af te bouwen

Bij een combinatie van meerdere factoren uit deze lijst komt jouw werknemer waarschijnlijk in aanmerking voor een klinische behandeling. Indien je twijfelt kun je alsnog je werknemer doorverwijzen naar ons triagecentrum voor een juiste indicatiestelling.

Wat is nog meer goed om te weten? Ons programma is geschikt voor mensen die een groot belang hebben om beter te worden en bereid zijn daar hard voor te werken. We behandelen cliënten vanaf 18 jaar. We hebben veel aandacht voor werkhervatting, een zinvolle dagbesteding en re-integratie in de maatschappij. Het programma kan ook volledig Engelstalig aangeboden worden in onze internationale kliniek. Met veel zorgverzekeraars heeft U-center een contract, zowel in Nederland als in het buitenland.

Help je medewerker op weg

Zoek contact met U-center

Ons communicatie center is elke werkdag telefonisch beschikbaar voor verwijzers, werkgevers en potentiële cliënten. In het communicatie center werken ook psychologen. Zij denken mee, geven informatie en kunnen zowel jou als je werknemer adviseren. Zij coördineren ook de triage en indicatiestelling voor opname samen met een behandelaar.

Een traject starten

Heb je nog vragen of wil je direct doorverwijzen? Neem dan contact met ons op. Je krijgt meteen een professional aan de lijn die je verder helpt.

Neem contact op

Wil je graag meer informatie over onze aanmeldprocedure en aanpak? Meld je aan voor het webinar en chat live met ons.

Aanmelden