Burn-out

Stress hoort bij het leven. Maar wanneer stress te lang duurt, herstelt uw lichaam niet meer. Dit kan tot een burn-out en een scala aan bijbehorende klachten leiden.

Wanneer heb ik een burn-out?

We spreken van een burn-out als lichaam en geest als gevolg van langdurige stress overspannen raken. Sterk zwart-wit denken kan ook een direct gevolg zijn van spanning. Daardoor kunnen zich verschijnselen voordoen van vervreemding ten opzichte van anderen. Er is geen ruimte meer voor bezinning, contact maken, verwerken, stilstaan en genieten. Mensen met deze klachten hebben minder vertrouwen in hun persoonlijk kunnen dan voordat de klachten begonnen.


Burn-out symptomen

Wat zijn de burn-out symptomen? In de fase voorafgaand aan een burn-out voelt u de reservekrachten vaak al sterk afnemen. U kunt nog werken, maar de werkdruk moet duidelijk naar beneden worden bijgesteld. Uiteindelijk kan het leiden tot diverse klachten:

  • Concentratieverlies
  • Extreme vermoeidheid
  • Emotionele labiliteit
  • Geheugenproblemen
  • Slaapproblemen
  • Leeg en uitgeput gevoel

Hoe ontstaat een burn-out?

Veel mensen beschouwen een burn-out als een werkgerelateerd probleem. In werkelijkheid raken veel mensen echter overspannen door een combinatie van factoren (werk, privé en innerlijke factoren) die chronische stress opleveren: voortdurend de focus leggen op dingen die overwonnen moeten worden, constant bezig zijn met overleven, de lat te hoog leggen en absoluut niet mogen falen.


Burn-out behandeling en herstel

U-center biedt een speciaal programma voor psychische problemen ten gevolge van een burn-out. Deze burn-out behandeling is gericht op verwerving van inzicht in het ontstaan van de problemen en op verandering van het functioneren op verschillende niveaus. Terwijl een reguliere burn-out behandeling doorgaans een volledig jaar duurt, bent u in het geval van een burn-out behandeling door onze kliniek slechts zeven weken uit de running. Lees hier de ervaringen van oud-patiënten.


Hoe ga ik om met een naaste met een burn-out?

Het is niet altijd makkelijk om samen of dichtbij een persoon met een burn-out te leven, maar uw invloed is belangrijk. Zo kunt u burn-out symptomen herkennen, helpen bij het creëren van ontspanning en zo nodig professionele hulp inroepen. Lees hier meer over wat u als familielid of partner voor uw naaste kunt betekenen.


Wilt u meer informatie?

Neem contact op met U-center via telefoon of mail. Of kom naar een van onze voorlichtingsavonden over de kliniek en de behandeling.

Wilt u meer informatie? Neem contact op met U-center

Wij staan voor u klaar

Neem gerust contact op

Waarom U-center?

  • Patiënttevredenheid 8.2
  • Wetenschappelijk bewezen effectief
  • Multidisciplinaire aanpak
  • Verzekering vergoedt grotendeels
Bel
Voor telefonisch contact kunt u bellen met:

0800-222 444 6

Op werkdagen:  09-20.00
Op feestdagen: 10-18.00
 
Mail
Agenda

Weten of het klikt?

Ontmoet onze medewerkers en krijg zekerheid. Bezoek een van de voorlichtingsavonden of een open dag. Kies zelf het moment.

Inschrijven Open Dagen voor professionals

Voorlichtingsbijeenkomsten
voor cliënten
sluiten