Werken bij U-center

Vacature therapeutisch medewerker (vanaf 28 uur per week)

Kom werken in een multidisciplinair team.

Help jij mee onze cliënten zo snel mogelijk hun rol in de maatschappij terug te geven? Bij U-center kun je rekenen op een uitdagende en afwisselende baan met een diversiteit aan cliënten en collega’s.

"vacature

Help jij mee onze cliënten zo snel mogelijk hun rol in de maatschappij terug te geven? Bij U-center kun je rekenen op een uitdagende en afwisselende baan met een diversiteit aan cliënten en collega’s.

Wat houdt de functie in?

Als therapeutisch medewerker draag je bij aan een optimaal behandelklimaat. Je begeleidt (internationale) cliënten bij het veranderings-, verwerkings- en/of acceptatieproces aan de hand van therapeutische interventies. Je geeft als therapeut voornamelijk groepsbehandelingen, maar ook individuele begeleiding aan cliënten. Verder stel je in samenspraak met cliënten een Toekomst Ontwikkelingsplan op, gericht op inzicht in instandhoudende factoren van de problematiek en preventie van terugval. Hierbij houd je rekening met de diagnose en de verworven inzichten uit de behandeling. Daarnaast draag je met je enthousiasme constructief bij aan de ‘Friends and Family dagen’. Deze dagen vinden voornamelijk plaats op zaterdag. Gemiddeld verzorg jij deze dag eens per zes weken. In deze functie werk je intensief samen in een multidisciplinair team.

Waar kom je te werken?

U-center is een uniek psychotherapeutisch centrum dat klinische en ambulante behandelingen aanbiedt voor Nederlandse en internationale cliënten met meervoudige psychische aandoeningen en verslavingen. De kliniek bevindt zich in de regio Maastricht, vlakbij de grens van België en Duitsland en breidt dit jaar uit met een tweede kliniek voor internationale cliënten. Tijdens ons behandeltraject werken we samen aan het realiseren van de ‘U-turn’: het punt in het leven van onze cliënten waar écht een verandering plaatsvindt. Het traject bestaat uit een opname van zeven weken en een eventueel ambulant vervolgtraject. De behandeling is erop gericht om de cliënt zo snel mogelijk een rol in de maatschappij terug te geven, zowel in haar of zijn privéleven als op het werk. We bieden het gereedschap dat nodig is om vanuit eigen kracht toe te werken naar balans en controle.

Wie zoeken we?

Wij zoeken een collega die beschikt over een goed inlevingsvermogen in de situatie van de cliënt en in  staat is hun kwaliteiten, talenten te zien en te waarderen. Je kunt goed schakelen tussen verschillende culturen, leefstijlen en generaties. Daarnaast herken je je in de kernwaarden van U-center, te weten: attent, durf, zelfbewust, gedreven en hoogwaardig. Ook verwachten wij dat je je blijft ontwikkelen. Verder heb je of ben je:

 • een afgeronde hbo of wo opleiding met big-registratie of nza beroepencode (cono);
 • relevante werkervaring in de functie van therapeutisch medewerker of een soortgelijke functie, minimaal 5 – 10 jaar. Kennis van diagnostiek en behandeling van veelvoorkomende psychische ziektebeelden en afhankelijkheidsproblematieken is wenselijk;
 • bekend met ACT;
 • een teamplayer, initiatiefrijk en je toont ondernemerschap;
 • goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Wat bieden wij?

Je komt te werken bij U-center in Epen, een psychotherapeutisch behandelcentrum met een open en inspirerende bedrijfscultuur waar iedereen bereid is elkaar te helpen. Jouw persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling vinden wij belangrijk. Jij krijgt daarom mogelijkheden om cursussen en trainingen te volgen. Wat wij nog meer bieden:

 • een marktconform salaris o.b.v. de ggz-cao (fwg 55);
 • goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder reiskostenvergoeding en pensioenregeling via PFZW;
 • parttime en fulltime mogelijkheden, vanaf 28 uur per week;
 • een unieke werkplek in het prachtige Zuid-Limburgse heuvellandschap;
 • tweemaal per jaar een inspirerende medewerkersdag aan de hand van een relevant thema;
 • een restaurant waar je terecht kunt voor o.a. een heerlijke lunch en gratis vers fruit;
 • gratis gebruik van het zwembad en de recent vernieuwde fitnessruimte op bepaalde tijden.

Plan een kennismaking

Graag komen we met je in contact over deze vacature. Neem contact op met Claudia Nijssen, medewerker hr via tel.nr. 043-4559109 om een kennismakingsgesprek in te plannen. Of stuur je sollicitatie via hrm@u-center.nl. Sluitingsdatum van deze vacature is 10 augustus. Vermeld bij je sollicitatie a.j.b. minimaal één referent met wie wij contact kunnen opnemen.

Solliciteer

Wil je graag meer informatie over ons behandelcentrum?

Meld je nu aan voor het webinar 12 augustus om 12.00 uur en chat live met ons.

Aanmelden