Werken bij U-center

Vacature sociotherapeut (vanaf 32 uur per week)

Wil jij als sociotherapeut waardevolle betekenis geven om cliënten met meervoudige psychische aandoeningen en verslavingen bij te staan met jouw professionele zorg? Dan zijn wij op zoek naar jou.

"Sociotherapeut

Wil jij als sociotherapeut waardevolle betekenis geven om cliënten met meervoudige psychische aandoeningen en verslavingen bij te staan met jouw professionele zorg? Dan zijn wij op zoek naar jou.

Wat houdt de functie in?

Als sociotherapeut maak je onderdeel uit van een sociotherapeutisch team én een multidisciplinair behandelteam. Je biedt een luisterend oor voor de cliënten en naast eventuele verpleegkundige handelingen (wanneer bevoegd) begeleid je cliënten zowel individueel als in groepen. Binnen het multidisciplinaire team heb je een belangrijke bijdrage om vanuit een holistische visie vorm en inhoud te geven aan behandeling en begeleiding.

Plan een kennismakingsgesprek via tel.nr. 043-4559109
"Vacature

Waar kom je te werken?

U-center is een uniek psychotherapeutisch centrum dat klinische en ambulante behandelingen aanbiedt voor Nederlandse en internationale cliënten met meervoudige psychische aandoeningen en verslavingen. De kliniek bevindt zich in de regio Maastricht, vlakbij de grens van België en Duitsland en breidt dit jaar uit met een tweede kliniek voor internationale cliënten. Tijdens ons behandeltraject werken we samen aan het realiseren van de ‘U-turn’: het punt in het leven van onze cliënten waar écht een verandering plaatsvindt. Het traject bestaat uit een opname van zeven weken en een eventueel ambulant vervolgtraject. De behandeling is erop gericht om de cliënt zo snel mogelijk een rol in de maatschappij terug te geven, zowel in haar of zijn privéleven als op het werk. We bieden het gereedschap dat nodig is om vanuit eigen kracht toe te werken naar balans en controle.

Wie zoeken we?

We zoeken een collega die beschikt over vakmanschap op het gebied van geestelijke gezondheidszorg, zodat je kunt bijdragen aan een inhoudelijk kwalitatief goed behandelbeleid. Ook herken je je in de kernwaarden van U-center, te weten: attent, durf, zelfbewust, gedreven en hoogwaardig. Daarnaast heb je of ben je:

 • een afgeronde hbo-opleiding met affiniteit in de ggz of een hbo-opleiding verpleegkunde (big geregistreerd);
 • kennis, inzicht en ervaring in groepsdynamica in een psychotherapeutische omgeving;
 • stressbestendig en in staat crisissituaties en andere onvoorziene situaties goed te kunnen hanteren;
 • een flexibele instelling; je werkt in onregelmatige diensten (dag-, avond-, en weekenddiensten);
 • een effectieve, mondelinge en schriftelijke communicatiestijl met een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • goede sociale vaardigheden en sterk empathisch vermogen;
 • je kunt cliënten motiveren en stimuleren tijdens de behandeling, contacten ondersteunend en beschermend laten zijn en je bent gericht op het tot stand brengen van inzicht en gedragsverandering.

Wat bieden wij?

Je komt te werken bij U-center International in Epen, een psychotherapeutisch behandelcentrum met een open en inspirerende bedrijfscultuur waar iedereen bereid is elkaar te helpen. Jouw persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling vinden wij belangrijk. Je krijgt daarom mogelijkheden om cursussen en trainingen te volgen. Wat wij nog meer bieden:

 • een marktconform salaris o.b.v. de ggz-cao (fwg 50) afhankelijk van leeftijd en ervaring);
 • goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder reiskostenvergoeding en een uitstekende pensioenregeling via PFZW;
 • parttime en fulltime mogelijkheden, vanaf 32 uur per week;
 • een unieke werkplek in het prachtige Zuid-Limburgse heuvellandschap;
 • persoonlijk perspectief en goede vakgerichte ontwikkelingsmogelijkheden;
 • tweemaal per jaar een inspirerende medewerkersdag aan de hand van een relevant thema;
 • een restaurant waar je terecht kunt voor o.a. een heerlijke lunch en gratis vers fruit;
 • gratis gebruik van het zwembad en de recent vernieuwde fitnessruimte op bepaalde tijden.


Meer weten over de dagelijkse ervaringen van ons team? 
Lees hier, hier en hier de ervaringen van onze collega's in Epen.

Plan een kennismakingsgesprek

Graag komen we met je in contact over deze vacature. Neem contact op met Claudia Nijssen, medewerker hr via tel.nr. 043-4559109 om een kennismakingsgesprek in te plannen. Of solliciteer via hrm@u-center.nl. Het opvragen van referenties maakt onderdeel uit van de selectieprocedure. Sluitingsdatum van deze vacature is 14 juli 2020.

Solliciteer

Wil je graag meer informatie over ons behandelcentrum?

Meld je nu aan voor het webinar 15 juli om 12.00 uur en chat live met ons.

Aanmelden