Werken bij U-center

Sociotherapeut nachtdiensten (28-32 uur)

Voor onze locatie in Epen zijn wij op zoek naar een ondernemende en enthousiaste sociotherapeut voor de nachtdiensten.

Draag jij samen met ons bij aan een positieve en duurzame verandering in het leven van cliënten met psychische problemen en verslavingen? Kom dan werken in ons behandelcentrum.

"sociotherapeut

Draag jij samen met ons bij aan een positieve en duurzame verandering in het leven van cliënten met psychische problemen en verslavingen? Kom dan werken in ons behandelcentrum.

Wat houdt de functie in?

Als sociotherapeut in de nachtdienst ben je vraagbaak voor cliënten en heb je een signalerende functie betreffende cliëntgerelateerde problemen. Jouw vroegtijdige signalering voorkomt dat er crisissituaties ontstaan. Het bewaken van het therapeutisch klimaat staat voorop wat onder meer betekent dat je structuur en veiligheid biedt.

Je hebt affiniteit met de ggz en je kunt samenwerken en protocollair werken. Ook herken je je in de kernwaarden van U-center, te weten: attent, durf, zelfbewust, gedreven en hoogwaardig. 

 • je hebt een belangrijke rol in voorbereidende activiteiten voor de dag- en avonddiensten zoals het uitzetten en controleren van medicatie;
 • je bent secuur en rapporteert bijzonderheden, welke je ook aan de collega’s overdraagt;
 • je verleent indien nodig consultatie en coaching.

Waar kom je te werken?

U-center is een uniek psychotherapeutisch centrum dat klinische en ambulante behandelingen aanbiedt voor Nederlandse en internationale cliënten met meervoudige psychische aandoeningen en verslavingen. De kliniek bevindt zich in de regio Maastricht, vlakbij de grens van België en Duitsland en breidt dit jaar uit met een tweede kliniek voor internationale cliënten. Tijdens ons behandeltraject werken we samen aan het realiseren van de ‘U-turn’: het punt in het leven van onze cliënten waar écht een verandering plaatsvindt. Het traject bestaat uit een opname van zeven weken en een eventueel ambulant vervolgtraject. De behandeling is erop gericht om de cliënt zo snel mogelijk een rol in de maatschappij terug te geven, zowel in haar of zijn privéleven als op het werk. We bieden het gereedschap dat nodig is om vanuit eigen kracht toe te werken naar balans en controle.

Wie zoeken we?

We zoeken iemand die beschikt over voldoende vakmanschap op het gebied van geestelijke gezondheidszorg en wil bijdragen aan een inhoudelijk kwalitatief goed behandelbeleid. Verder ben je of heb je:

 • een afgeronde mbo/hbo opleiding verpleegkunde met affiniteit in de ggz en bij voorkeur een big-registratie;
 • kennis, inzicht en ervaring in groepsdynamica in een psychotherapeutische omgeving;
 • stressbestendig en in staat crisissituaties en andere onvoorziene situaties goed te kunnen hanteren;
 • een goede beheersing van de Nederlandse (ABN) en Engelse taal in zowel mondelinge als schriftelijke communicatie;
 • goede sociale vaardigheden en sterk empathisch vermogen.

Wat bieden wij?

Je komt te werken bij U-center in Epen, een psychotherapeutisch behandelcentrum met een open en inspirerende bedrijfscultuur waar iedereen bereid is elkaar te helpen. Jouw persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling vinden wij belangrijk. Je krijgt daarom mogelijkheden om cursussen en trainingen te volgen. Wat bieden wij nog meer:

 • een marktconform salaris o.b.v. de ggz cao (fwg 45/50);
 • goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder reiskostenvergoeding en een uitstekende pensioenregeling via PFZW;
 • een functie voor 28-32 uur per week;
 • een unieke werkplek in het prachtige Zuid-Limburgse heuvellandschap;
 • persoonlijk perspectief en goede vakgerichte ontwikkelingsmogelijkheden;
 • tweemaal per jaar een inspirerende medewerkersdag aan de hand van een relevant thema;
 • gratis gebruik van het zwembad en de recent vernieuwde fitnessruimte op bepaalde tijden.

 

Meer weten over de dagelijkse ervaringen van ons team? 
Lees hier, hier en hier de ervaringen van onze collega's in Epen.

Meer weten en solliciteren

Jouw sollicitatie zien we graag tegemoet. Door hieronder op de knop 'solliciteer' te klikken, wordt de online sollicitatieprocedure opgestart. Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je terecht bij Astrid van Meeuwen, manager zorg en bedrijfsvoering via tel.nr.: 043 455 91 09. Vermeld bij je sollicitatie a.j.b. minimaal één referent met wie wij contact kunnen opnemen. Een uitgebreide functiebeschrijving is op te vragen via de afdeling hrm. Sluitingsdatum van deze vacature is 13 april a.s.

Solliciteer Solliciteer

Vragen? We zijn nog steeds bereikbaar. Bel of mail ons gerust.

Neem contact op