Werken bij U-center

Vacature klinisch psycholoog/ p-opleider

Ben jij een klinisch psycholoog met behandelervaring op het gebied van afhankelijkheids- en burn-out problematiek en stemmings- en angststoornissen? Kom werken in ons U-center behandelcentrum in Zuid-Limburg.

Solliciteer direct
"vacature

Wat houdt de functie in?

Als klinisch psycholoog ondersteun je alle teams in hun behandelingen van Nederlandse en internationale cliënten. Dit doe je onder meer als regiebehandelaar bij zeer complexe casussen. Je staat de teams bij op het gebied van diagnostiek, crisissen en complexere vraagstukken. Basisartsen, psychiaters en klinisch psychologen maken samen met onze verpleegkundig specialisten deel uit van het medisch team en participeren in de (dagelijkse) multidisciplinaire overleggen van de Nederlandse en internationale behandelteams. We doen een beroep op je klinisch leiderschap; je neemt regie, je bent een sparringpartner voor je collega’s, je participeert in innovatieve projecten en draagt bij aan de inhoudelijke ontwikkeling van het team.

Een belangrijke rol betreft het p-opleiderschap. Samen met de managers, stage- en praktijkbegeleiders en opleidingsinstanties geef je vorm aan een professioneel opleidingsbeleid. Als p-opleider zie je toe op de correcte uitvoering van dit beleid en je signaleert tijdig waar aanpassingen nodig en wenselijk zijn.

Waar kom je te werken?

U-center is een uniek psychotherapeutisch centrum dat klinische en ambulante behandelingen aanbiedt voor Nederlandse en internationale cliënten met meervoudige psychische aandoeningen en verslavingen. Cliënten volgen bij ons een kort en intensief behandelprogramma, waarbij een integrale holistische benadering centraal staat. Onze cliënten zijn doorgaans zeer gemotiveerde mensen die hard willen werken aan een goed en snel herstel. 

Tijdens ons behandeltraject werken we samen aan het realiseren van de ‘U-turn’: het punt in het leven van onze cliënten waar écht een verandering plaatsvindt. Het traject bestaat uit een opname van zeven weken en een eventueel ambulant vervolgtraject. De behandeling is erop gericht om de cliënt zo snel mogelijk een rol in de maatschappij terug te geven, zowel in haar of zijn privéleven als op het werk. We bieden het gereedschap dat nodig is om vanuit eigen kracht toe te werken naar balans en controle.

Kwaliteit en gastvrijheid
U-center heeft twee klinieken in de regio Maastricht, vlakbij de grens van België en Duitsland. Beide klinieken bevinden zich in dezelfde straat in het mooie plaatsje Epen op loopafstand van elkaar. Gelegen in het prachtige Zuid-Limburgse heuvellandschap biedt U-center een plek waar onze cliënten zich direct thuis voelen. Onze twee behandelcentra zijn van alle gemakken voorzien, zodat de cliënt zich volledig kan focussen op zijn of haar herstel. Het volgen van een intensief programma van 7 weken lang betekent bij U-center ook dat er veel aandacht is voor kwaliteit en gastvrijheid.

Wie zoeken we?

We zoeken per direct iemand die behandelervaring heeft op het gebied van afhankelijkheids- en burn-out problematiek en stemmings- en angststoornissen. Je hebt affiniteit met psychotherapie en je kunt samenwerken binnen meerdere teams en protocollair werken. Ook herken je je in de kernwaarden van U-center, te weten: attent, durf, zelfbewust, gedreven en hoogwaardig. Daarnaast ben je of heb je:

 • big-geregistreerd klinisch psycholoog;
 • stressbestendig; in staat crisissituaties en andere onvoorziene situaties goed te kunnen hanteren;
 • flexibel;
 • effectief in je mondelinge en schriftelijke communicatie met een goede beheersing van de Nederlandse (ABN) en Engelse taal;
 • goede sociale vaardigheden en sterk empathisch vermogen;
 • je kunt collega’s en cliënten motiveren en stimuleren tijdens de behandelingen;
 • je zorgt ervoor dat contacten met cliënten ondersteunend en beschermend zijn, gericht op het tot stand brengen van inzicht en gedragsverandering.

Wat bieden wij?

Je komt te werken bij een organisatie in ontwikkeling met een open en inspirerende bedrijfscultuur. Jouw persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling vinden wij belangrijk. Jij krijgt daarom mogelijkheden om cursussen en trainingen te volgen. Wat wij nog meer bieden:

 • een marktconform salaris o.b.v. de ggz cao (fwg 75);
 • goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder reiskostenvergoeding en een uitstekende pensioenregeling via PFZW;
 • uren in overleg;
 • persoonlijk budget;
 • een unieke werkplek in het prachtige Zuid-Limburgse heuvellandschap;
 • tweemaal per jaar een inspirerende medewerkersdag aan de hand van een relevant thema;
 • gratis gebruik van het zwembad en de fitnessruimte op bepaalde tijden.

Vragen?

Plan een kennismaking

Wil je meer weten of misschien een kijkje nemen in ons behandelcentrum? Neem contact op met HR via tel.nr. 043-4559109 (Claudia Nijssen) of solliciteer direct op deze vacature klinisch psycholoog / p-opleider via hrm@u-center.nl.

Het opvragen van referenties maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.

Solliciteer direct

Je kunt direct solliciteren op deze functie via het sollicitatie-formulier. Stuur je cv en een motivatie en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Solliciteer direct Solliciteer direct