Werken bij U-center

ANIOS | Arts | Verslavingsarts (uren in overleg)

Ben jij basisarts met een aantal jaren ervaring op het gebied van zorgverlening of ben je verslavingsarts en werk je graag in een multidisciplinair, internationaal team? Kom werken bij het U-center behandelcentrum als arts (of ANIOS).

Solliciteer direct
"vacature

Wat houdt de functie in?

Bij de complexe psychische behandeling van onze cliënten zijn meerdere zorgprofessionals betrokken. Als ANIOS/Arts/Verslavingsarts verricht je opnames met somatisch, psychiatrisch en verslavingsgeneeskundig onderzoek. Indien nodig heb je overleg met verwijzers of geef je telefonische terugkoppeling aan verwijzers. Periodiek heb je beschikbaarheidsdiensten.

Basisartsen, psychiaters en klinisch psychologen maken samen met onze verpleegkundig specialisten deel uit van het medisch team en participeren in de (dagelijkse) multidisciplinaire overleggen van de Nederlandse en internationale behandelteams. We doen een beroep op je klinisch leiderschap; je neemt regie, je bent een sparringpartner voor je collega’s, je participeert in innovatieve projecten en draagt bij aan de inhoudelijke ontwikkeling van het team.

Waar kom je te werken?

U-center is een uniek psychotherapeutisch centrum dat klinische en ambulante behandelingen aanbiedt voor Nederlandse en internationale cliënten met meervoudige psychische aandoeningen en verslavingen. Cliënten volgen bij ons een kort en intensief behandelprogramma, waarbij een integrale holistische benadering centraal staat. Onze cliënten zijn doorgaans zeer gemotiveerde mensen die hard willen werken aan een goed en snel herstel. 

Tijdens ons behandeltraject werken we samen aan het realiseren van de ‘U-turn’: het punt in het leven van onze cliënten waar écht een verandering plaatsvindt. Het traject bestaat uit een opname van zeven weken en een eventueel ambulant vervolgtraject. De behandeling is erop gericht om de cliënt zo snel mogelijk een rol in de maatschappij terug te geven, zowel in haar of zijn privéleven als op het werk. We bieden het gereedschap dat nodig is om vanuit eigen kracht toe te werken naar balans en controle.

Kwaliteit en gastvrijheid
U-center heeft twee klinieken in de regio Maastricht, vlakbij de grens van België en Duitsland. Beide klinieken bevinden zich in dezelfde straat in het mooie plaatsje Epen op loopafstand van elkaar. Gelegen in het prachtige Zuid-Limburgse heuvellandschap biedt U-center een plek waar onze cliënten zich direct thuis voelen. Onze twee behandelcentra zijn van alle gemakken voorzien, zodat de cliënt zich volledig kan focussen op zijn of haar herstel. Het volgen van een intensief programma van 7 weken lang betekent bij U-center ook dat er veel aandacht is voor kwaliteit en gastvrijheid.

Wie zoeken we?

We zoeken iemand met de juiste opleidingsachtergrond en meerjarige ervaring op het gebied van zorgverlening. Je hebt een groot probleemoplossend- en organisatievermogen (getting things done!) en je bent analytisch sterk. Je kunt goed samenwerken, je hebt goede sociale vaardigheden, hebt een prettige persoonlijkheid, bent energiek en je herkent je in de kernwaarden van U-center, te weten: attent, durf, zelfbewust, gedreven en hoogwaardig.

 • je hebt een opleiding tot basisarts, BIG-registratie en je bent bij voorkeur lid van beroepsvereniging (vanuit kwaliteitsregister) en/of in bezit van AGB code. Je hebt relevante ervaring, waarvan bij voorkeur enkele jaren in de verslavingszorg.
 • kennis op het niveau van basisarts is vereist, aangevuld met ervaring, kennis van somatische ziektebeelden in relatie tot psychiatrische problematiek en kennis op het gebied van psychopathologie. Je houdt ontwikkelingen op het vakgebied bij door bijscholing en het lezen van vakliteratuur.
 • je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal en voldoende beheersing van de Engelse taal om vakliteratuur bij te houden, te communiceren met Engelstalige cliënten en computerprogramma’s te gebruiken.
 • je bent in bezit van rijbewijs B en je hebt een eigen auto.
 • je bent woonachtig op maximaal drie kwartier reistijd van Epen (i.v.m. beschikbaarheidsdiensten).

Wat bieden wij?

Je komt te werken bij een organisatie in ontwikkeling met een open en inspirerende bedrijfscultuur. Jouw persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling vinden wij belangrijk. Jij krijgt daarom mogelijkheden om cursussen en trainingen te volgen. Verder bieden we:

 • een marktconform salaris o.b.v. de ggz-cao;
 • persoonlijk budget;
 • goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder reiskostenvergoeding en een uitstekende pensioenregeling via PFZW;
 • een unieke werkplek in het prachtige Zuid-Limburgse heuvellandschap;
 • tweemaal per jaar een inspirerende medewerkersdag aan de hand van een relevant thema;
 • gratis gebruik van het zwembad en de fitnessruimte op bepaalde tijden.

Vragen?

Plan een kennismaking

Wil je meer weten of misschien een kijkje nemen in ons behandelcentrum? Neem contact op met HR via tel.nr. 043-4559109 (Claudia Nijssen) of solliciteer via hrm@u-center.nl.

Het opvragen van referenties maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.

Solliciteer direct

Je kunt direct solliciteren op deze functie via het sollicitatie-formulier. Stuur je cv en een motivatie en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Solliciteer direct Solliciteer direct