Wij behandelen cliënten met psychische problemen en verslavingen middels een unieke aanpak

Doorbreek patronen en krijg weer grip op je leven

Bekijk onze aanpak
Klinisch behandelcentrum voor psychische hulp en verslavingen‎
  • U-center webinar voor cliënten

    Volg een webinar & chat live

u-center kliniek epen zuid-limburg ggz

Duurzame hulp

Voor wie zijn wij er

Je kampt al een lange periode met een depressie, angststoornis, verslaving of trauma waar je maar geen juiste hulp voor kan vinden. Verschillende ggz-oplossingen zijn al de revue gepasseerd, maar hielpen onvoldoende. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een passende behandeling en echt gemotiveerd om aan je klachten en problemen te werken? U-center biedt je een intensief programma dat je een nieuwe blik op het leven biedt. Tijdens de behandeling, bestaande uit een opname van zes weken en een ambulant vervolgtraject van acht weken, werken we samen aan jouw U-turn: het punt waarop écht verandering plaatsvindt!

Onze aanmeldprocedure

Meld je vrijblijvend aan via ons online aanmeldformulier.

Waar we je mee helpen

Je hebt al meerdere therapieën en diverse hulpverleners gehad, maar ondanks alle hulp voor je depressie, angststoornis, trauma of verslaving kom je niet verder. Op dat moment is U-center er voor je.

Meervoudige diagnoses

Comorbiditeit

Meer informatie

Stemmingsstoornis

Depressie

Meer informatie

Angststoornis

Angst

Meer informatie

Posttraumatische-stressstoornis

Trauma

Meer informatie

Persoonlijkheidsstoornis

Persoonlijkheid

Meer informatie

Verslavingen algemeen

Verslaving

Meer informatie

Alcoholverslaving

Alcohol

Meer informatie

Drugsverslaving

Drugs

Meer informatie

Medicijnverslaving

Medicatie

Meer informatie

Gokverslaving

Gokken

Meer informatie

Seksverslaving

Seks

Meer informatie

Aanpak

Samen werken we aan jouw échte probleem

Bij U-center behandelen we jou als mens, niet alleen de diagnose. Vaak komen psychische problemen of verslaving niet alleen, maar is er sprake van een verband tussen meerdere klachten. Als specialist op het gebied van meervoudige problematiek begrijpen we jouw situatie en de oorzaken hiervan. Wij bieden je nieuwe inzichten en leren je vaardigheden om zelf aan je problemen te werken en je gedrag  duurzaam te veranderen. Zo krijg je een effectieve behandeling die bij jou past, met aandacht voor gezin, relatie en werk.

Onze aanpak
behandeling psychische problemen

U-center is expert in comorbiditeit We behandelen alles tegelijk

Korte & intensieve behandeling Maak snel een U-turn in je leven

Herstel in een healing environment Alle beetjes helpen

Testimonials

Bekijk hoe cliënten U-center ervaren hebben

Cliënten aan het woord

Cliënten waarderen ons gemiddeld met een 8,2

Na jarenlang rondzwemmen in 'therapieland' voelde U-center als een wanhopige laatste redmiddel, en gelukkig overtrof het al mijn verwachtingen. U-center creëert echt iets unieks: een veilige omgeving wat voelt als een soort grote familie/kleine samenleving. Vrijwel direct na aankomst voelde ik (voor het eerst in mijn leven) veiligheid, geborgenheid, gedragenheid - een hele onwerkelijke, maar perfecte beleving voor traumaverwerking. Hier lopen de beste mensen rond, van therapeuten tot aan de service staff - alles is ingericht op het beste therapeutische resultaat. Ik heb op rap tempo resultaten geboekt (en vastgehouden!) wat ik eerder niet voor mogelijk hield. Mijn advies: ga het ervaren, en ga het ten volle aan: niet in strijd, maar in overgave. Je wordt niet aan het handje meegenomen, maar als jij bereid bent om het werk te doen, stopt U-center niet tot ze de onderste steen boven hebben. Goud waard! Diep dankbaar voor de hele ervaring, ik gun dit iedereen. Go for it!

Lees meer
8,8

Cliënt PTSS Geplaatst op 24 maart 2022

Mijn ervaring bij U-center is werkelijk perfect. Ik heb het gevoel gehad dat er echt geluisterd werd naar je en daardoor was iedereen binnen het team van behandelaars altijd op de hoogte wat er speelde bij je. De gezelligheid van de medewerkers van de service desk tot het restaurant was enorm fijn om te ervaren. De groeps lessen gaven mij heel veel handvaten door mezelf te kunnen spiegelen en de creatief lessen en de gesprekken met de lerares daar hebben mij enorm geholpen. Het zijn 6 zware weken als je er bent maar ik ben er zoveel beter uit gekomen.. wel meer moe maar door de multidisciplinaire aanpak leer je zoveel over jezelf in zo’n korte tijd.. dit zou iedereen moeten kunnen krijgen! Ik heb geen slechte dingen te zeggen omdat het mij zo enorm geholpen heeft.. bedankt alle medewerkers voor jullie hulp en ik hoop dat zo veel mensen dit mogen ervaren!

Lees meer
8,5

Cliënt Psychische stoornissen Geplaatst op 18 februari 2022

De holistische aanpak leeft ontzettend bij ál het personeel. Het is niet een visie 'voor op de website', maar het stroomt door het DNA van iedereen die er werkt. Dat uit zich op allerlei manieren. De behandelaren zijn bijvoorbeeld enorm goed op de hoogte van zowel de individuele processen, als het groepsproces en de behandellijnen haken allemaal in elkaar, vullen elkaar aan en complementeren elkaar. Het zit ongelofelijk ingenieus in elkaar en bovenal heb ik al die tijd heel erg het gevoel gehad dat ik werd gezien als mens. Nog steeds trouwens, want ik ben nog bezig met mijn ambulante traject. Nou werkt de GGZ niet het meest ideaal online, maar omdat de behandelaren mij al door en door kennen, werkt dit ook op afstand ook nog best goed. Al met al ben ik supertevreden en zou ik het iedereen aanraden die worstelt met depressie, verslavingen of angsten.

Lees meer
9,8

Cliënt verslavingen Geplaatst op 11 februari 2022

Ik had het idee werkelijk gezien te worden, de holistische aanpak beviel me erg goed. Vooral de individuele sessies hebben me veel opgeleverd, het groepsproces vond ik persoonlijk lastiger maar zeker noodzakelijk om te oefenen en te leren. Vooral de schematherapie en leefstijl hebben mij veel opgeleverd, en ook de informatie m.b.t. verslaving was verhelderend. Daar was de groep ook een goede ondersteunende factor. Mijn mentor en regiebehandelaar waren geweldig, en ook al konden sommige afspraken niet doorgaan wegens ziekte en uitval (corona), hierin werd meegedacht en gemiste behandelingen gecompenseerd naar tevredenheid. De omgeving is heel mooi, het eten super en de faciliteiten prima. Een dikke 8,5 !

Lees meer
8,3

Cliënt depressie Geplaatst op 09 februari 2022

U center heeft mij enorm goed geholpen. Een team van zeer kundige professionals hebben mij gezien voor wie ik ben, niet alleen mijn klachten. Hierdoor heb ik extra vertrouwen gekregen dat ik niet snel zal terugvallen. De kers op de taart bij het U center is het onderdeel 'zuurstof voor de ziel'. Hier ging ik volledig buiten mijn comfortzone en ontdekte ik hoe leuk het is om te blijven spelen en heeft mijn zelfvertrouwen een boost gekregen, dit zag ik misschien nog wel sterker bij een aantal groepsgenoten. Ik durf nu meer van mijzelf te laten zien en te vertrouwen op mijn kwaliteiten. Het is misschien niet helemaal meetbaar en daarom vraagt het om leiderschap om ook dingen als 'zuurstof voor de ziel' aan te bieden in een kliniek. Hier ben ik het u center dankbaar voor!

Lees meer
8,7

Cliënt verslavingen Geplaatst op 16 januari 2022

U-center gave me space. The center is in beautiful surroundings. The service staff are exceptional. The food is great and the rooms are clean and comfortable. The length of treatment was long enough for me to start to heal physically and mentally. At the center I had the chance to explore my past and relationships. I gained an education into my behaviors and thought processes. I was given space to talk about whatever I needed to talk about, and guided when I didn't know what to say. I was bought out of my comfort zone and re-introduced to fun. I was shown how I could reconnect to my body and the present through gentle movements and mindfulness. Some days were more difficult than others, but I always felt in safe hands with a wonderful team of socio-therapists, psychologists and holistic/arts practitioners. I left ~ two months ago with hope, motivation, practical tools and the ever growing ability to handle difficult days. Very grateful to have received treatment here.

Lees meer
9

Cliënt depressie Geplaatst op 17 december 2021