Wij behandelen cliënten met psychische problemen en verslavingen middels een unieke aanpak

Doorbreek patronen en krijg weer grip op je leven

Bekijk onze aanpak
Klinisch behandelcentrum voor psychische hulp en verslavingen‎
  • Wil je meer weten over U-center?

    Volg het U-center webinar en de live chat

u-center kliniek epen zuid-limburg ggz

Voor wie

Duurzame hulp

Je kampt al een lange periode met een depressie, angststoornis, verslaving of trauma waar je maar geen juiste hulp voor kan vinden. Verschillende ggz-oplossingen zijn al de revue gepasseerd, maar hielpen onvoldoende. Ben je op zoek naar een duurzame gedragsverandering en echt gemotiveerd om aan je klachten en problemen te werken? U-center biedt je een intensief programma dat je een nieuwe blik op het leven biedt. Tijdens de behandeling, bestaande uit een opname van zes weken en een ambulant vervolgtraject van acht weken, werken we samen aan jouw U-turn: het punt waarop écht verandering plaatsvindt!

Wie we behandelen

Aanpak

Samen werken we aan jouw échte probleem

Bij U-center behandelen we jou als mens, niet alleen de diagnose. Vaak komen psychische problemen of verslaving niet alleen, maar is er sprake van een verband tussen meerdere klachten. Als specialist op het gebied van meervoudige problematiek begrijpen we jouw situatie en de oorzaken hiervan. Wij bieden je nieuwe inzichten en leren je vaardigheden om zelf aan je problemen te werken en je gedrag  duurzaam te veranderen. Zo krijg je een effectieve behandeling die bij jou past, met aandacht voor gezin, relatie en werk.

Onze aanpak
behandeling psychische problemen

5 redenen waarom U-center werkt

Reden 1: intensieve behandeling in een comfortabele omgeving

In een intensief behandeltraject realiseren we samen jouw U-turn: een punt van ommekeer dat bijblijft. De comfortabele ‘helende’ omgeving van het behandelcentrum, in de Zuid-Limburgse heuvels, draagt bij aan je herstel.

.

Reden 2: gespecialiseerd in integrale behandeling van meerdere diagnoses

Meestal is er sprake van meerdere problemen en aandoeningen die verband met elkaar houden, elkaar kunnen uitlokken of versterken. De kracht van U-center zit in de integrale en gelijktijdige behandeling van alle klachten door verschillende disciplines.

.

Reden 3: effectieve behandeling

Onderzoek laat zien dat onze behandeling buitengewoon effectief is. Ruim 75% van onze cliënten behoudt hun herstel of gaat zelfs nog verder vooruit gedurende het jaar nadat de behandeling is afgesloten.

.

Reden 4: tevreden cliënten

Na afloop van een behandelingstraject vragen wij onze cliënten om een beoordeling. Maar liefst 86% beveelt U-center aan als kliniek. Met een gemiddeld cijfer van 8,2 zijn onze cliënten zeer tevreden.

.

Reden 5: actieve betrokkenheid

In iedere fase van de behandeling is e-health een vast onderdeel van het behandelaanbod. E-health draagt bij aan actieve betrokkenheid van de cliënt en helpt de cliënt regie over zijn leven te nemen. Ook zorgt e-health voor toename van behandelintensiteit en kwaliteit.

.

Intensief

Integraal

Effectief

Tevreden

Ehealth

Het behandelcentrum

Een inspirerende en gastvrije omgeving

U-center bestaat uit twee klinieken, gelegen in het prachtige Zuid-Limburgse heuvellandschap. We bieden cliënten de ideale plek om hard en gemotiveerd aan zichzelf te werken. Een mooie, rustige plek doet wonderen voor de mentale gesteldheid van een mens. Dat we daar volop rekening mee houden zie je terug in onze behandelcentra.

Lees meer over ons behandelcentrum

Clientkamer U-center

Quote

U-center heeft mij een prachtige gereedschapskist gegeven met dingen waar ik regelmatig gebruik van maak. Het fundament voor mijn herstel is gelegd bij U-center.

Guido (53) - oud-cliënt

U-center in beeld