U-center organiseert eerste webinar

Nieuws

Gwendela Kleppers - 26-08-2019

U-center organiseert eerste webinar

Afgelopen week heeft U-center voor het eerst een webinar gehouden voor potentiële cliënten en andere geïnteresseerden. Het webinar was bedoeld om mensen die zich oriënteren op een behandeling, inzicht te geven in de behandelaanpak van verschillende diagnoses en het effect daarvan.

Daarnaast is het geschikt voor iedereen die graag meer te weten komt over U-center of over psychische problemen en afhankelijkheid in het algemeen. Presentator was Ingrid Weijnen, directeur innovatie & ontwikkeling en gz-psycholoog/psychotherapeut.

Wat is een webinar?
Een webinar is een evenement op internet waarbij er alleen een online publiek aanwezig is. De deelnemer krijgt een link in zijn of haar e-mail en klikt op deze link op datum en tijdstip waarop het webinar wordt gegeven. Vervolgens is er een live verbinding. Deelnemers volgen het webinar online vanachter hun PC, Mac, tablet of smartphone. Zij zien of horen de spreker(s) via video en audio. Naast het videobeeld zijn er ook PowerPoint slides te zien. Deze lopen synchroon met de gehele presentatie. Via onder andere chat is interactie mogelijk.

Waarom doet U-center dit?
Via een webinar kunnen potentiele cliënten (nationaal en internationaal) en zorgprofessionals (waaronder doorverwijzers) snel meer te weten komen over U-center. Zij hoeven niet naar een bepaalde plaats te rijden, maar kunnen vanaf welke plek hij of zij wil het webinar volgen en vrij anoniem vragen stellen aan U-center. Ook bestaat er de mogelijkheid om het webinar op te nemen waardoor (delen van) de presentatie teruggekeken of gedeeld kunnen worden.

Komen er meer webinars?
We denken van wel! Het webinar van 22 augustus gaan we samen evalueren mede aan de hand van formulieren die deelnemers gisteren hebben ingevuld online. Naast het mogelijk invoeren van webinars houden we de fysieke informatiebijeenkomsten (in Epen, Driebergen, Den Haag, Amsterdam, Zwolle en Leeuwarden) voorlopig nog gewoon aan.

Wil je graag meer informatie over onze aanmeldprocedure en aanpak? Meld je aan voor het webinar en chat live met ons.

Aanmelden