Samen probeer je mensen het beste uit zichzelf te laten halen

Blog

Roos Vallentin - 08-04-2020

Samen probeer je mensen het beste uit zichzelf te laten halen

Hoe is het om te werken met mensen uit verschillende landen en culturen in ons behandelcentrum in Epen? Lees hier de ervaringen van onze dramatherapeut in het nationale- en internationale team: Roos Vallentin.

Roos Vallentin U-center

Over mij

Even voorstellen

Ik ben Roos Vallentin, 35 jaar en woonachtig in Heerlen. Ik ben mijn dramatherapie carrière gestart in New York waar ik met dak- en thuislozen heb gewerkt. Na mijn terugkomst in  Nederland ben ik aan de slag gegaan als dramatherapeut in een forensische kliniek. Na 10 jaar was het wel genoeg geweest en wilde ik vooral heel graag met een gemotiveerde doelgroep werken. Ik besloot niet meer forensisch te werken, maar wilde wel de uitdagingen en veelzijdigheid van de doelgroep behouden in mijn werk. Hier sloot U-center prefect op aan.

Ik werk nu zowel in de Internationale als Nederlandse teams. Hier komt mijn Engelse taal en kennis van de Amerikaanse cultuur goed van pas. De doelgroep is complex en uitdagend, maar de cliënten zijn over het algemeen ook erg gemotiveerd. Dat maakt mijn werk heel leuk.

Quote

De cliënt wordt in zijn geheel bekeken en heel veel disciplines schijnen daar hun licht over.

Roos Vallentin - Dramatherapeut

Hoe ziet een werkdag bij U-center eruit?

Mijn dag begint om ongeveer 8.15 uur. Als ik binnen loop hoor ik de koffiemachines al volop draaien. De eerste cliënten groeten je, “Goodmorning, goedemorgen”, klinkt het. Met mijn koffie loop ik naar het kantoor waar ik eerst eens mijn agenda bekijk. Meestal heb ik eerst individuele cliënten gevolgd door een of twee groepen. Daarna loop ik naar de dramatherapie ruimte en beginnen de sessies. In de pauze maak ik vaak gebruik van het buffet in het restaurant. Ik moet wel de kilootjes in de gaten houden, maar gelukkig zijn veel collega’s na de lunch wel in voor een wandelingetje in het heuvelland. Om 17.30 uur sluit ik de dag weer af en ga ik naar huis.

Opstarten (8:15 - 8:30)

Behandelafspraken (08:30 - 17:30)

Einde werkdag (17:30)

Mogelijkheden en uitdagingen

De cultuurverschillen binnen de kliniek maken het werk soms lastig, maar ook weer leuk. Op kantoor kan dat soms voor hilarische misverstanden leiden, maar in de groepen sta ik op scherp. Je komt daar ook cultuur op veel verschillende manieren tegen. Zo zijn bij een aantal cliënten de rollenspellen ook anders en kleurt de manier van waar iemand vandaan komt ook het rollenspel.

Natuurlijk is iedere cliënt uniek en heeft iedereen een andere achtergrond. Echter werken met mensen uit verschillende landen maakt dat nog wat complexer. Ook in groepen kun je soms tegen andere normen en waarden aan lopen. Hoewel het meevalt, is het toch belangrijk daar op te blijven letten. Dit is soms lastig, maar ook erg interessant en ik probeer me daar dan ook in te verdiepen. Als dramatherapeut vind ik het leuk om multidisciplinair te werken en ben ik een groot voorstander van ons holistisch werken. De cliënt wordt in zijn geheel bekeken en heel veel disciplines schijnen daar hun licht over.

Werken in ons behandelcentrum

Je werkt met veel verschillende disciplines samen in bevlogen teams. Samen probeer je mensen met complexe problematieken, verschillende achtergronden en culturen het beste uit zichzelf te halen. Door de mix van individuele sessies en groepscontacten biedt het werk veel variatie en hoef je je zeker niet te vervelen. Als jij iemand bent die graag met een veelzijdige, uitdagende doelgroep wil werken in een prachtige omgeving, dan is werken bij U-center echt iets voor jou.

Word jij onze nieuwe collega?

Bij U-center kun je rekenen op een uitdagende en afwisselende baan met diversiteit aan cliënten en collega’s. Meer weten? Bekijk dan hier onze openstaande vacatures.

Vacatures

Wil je graag meer informatie over onze aanmeldprocedure en aanpak? Meld je aan voor het webinar en chat live met ons.

Aanmelden