‘Feeling Blue’ Monday 18 januari 2021

Blog

12-01-2021

‘Feeling Blue’ Monday 18 januari 2021

Aankomende maandag is het weer ‘Blue Monday’. De derde maandag van het jaar werd ooit uitgeroepen tot somberste dag van het jaar door de Britse psycholoog Cliff Arnall. De term is afgeleid van de Engelse term “feeling blue”, ofwel je ‘somber of neerslachtig voelen’.

Dankzij mislukte voornemens, donkere dagen en het nog uitblijven van vakanties zouden mensen zich op deze dag het meest neerslachtig voelen. Hoewel het werkelijk effect van deze dag nooit bewezen is, is de dag inmiddels een goed middel om aandacht te vragen voor depressie.

Symptomen van een depressie
Iedereen heeft wel eens last van negatieve gevoelens en meestal gaat dit vanzelf weer over. In het geval een depressie houdt dit voor een periode van twee weken of langer aan. Bij een depressie is er meestal naast een sombere stemming sprake van symptomen zoals interesseverlies, vermoeidheid, eenzaamheid en soms gedachten aan de dood.

Een depressie behandelen
Bij U-center behandelen we een depressie altijd in combinatie met de onderliggende problematiek. De ene depressie is de andere niet en voor elk persoon is dan ook een andere aanpak nodig. Bij U-center ga je samen met het behandelteam aan de slag met een integrale aanpak waar je de onderliggende oorzaken onderzoekt en je gedragspatronen verandert.

Hulp bij een depressie?

Op zoek naar een behandelcentrum voor de behandeling van je depressie? Meld je aan bij U-center en ga in een kortdurende behandeling samen met een team van behandelaren aan de slag met jezelf. Wil je meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag!

Wil je graag meer informatie over onze aanmeldprocedure en aanpak? Meld je aan voor het webinar en chat live met ons.

Aanmelden