Seksverslaving

Hoe wordt u uw behoeftes de baas?

Hulp zoeken bij psychische problemen of een verslaving is niet eenvoudig. Zeker niet wanneer het probleem ook nog eens intiem is, zoals bij een seksverslaving. Toch heeft u de eerste stap al gezet. U-center helpt u graag bij het zetten van de volgende stappen.

Een seksverslaving kan uw leven behoorlijk op zijn kop zetten. U kampt met sterke behoeftes die uw leven steeds meer gaan beheersen. En hoewel u zich misschien bewust bent van de problemen, bent u niet in staat om de verslaving de baas te worden. Sterker nog, de behoeftes worden steeds sterker en frequenter.


Wat is een seksverslaving?

Seksverslaving is een obsessieve seksuele aandrang die onbeheersbaar is. De behoefte aan seks is zó sterk dat het leidt tot problemen voor de verslaafde zelf en zijn of haar omgeving. De verslaving is vaak het gevolg van een opstapeling van problemen of omstandigheden tijdens de jeugd. Het kan bijvoorbeeld zijn dat er vroeger een streng taboe heerste rondom seksualiteit en dat voorlichting angstvallig werd vermeden. Traumatische gebeurtenissen zoals lichamelijk/seksueel geweld of blootstelling aan (abnormaal) seksueel gedrag kunnen tevens de oorzaak zijn van een seksverslaving.


Kenmerken van een seksverslaving

Seksverslaving kan verschillende vormen aannemen. Vaak is er sprake van één of meerdere (onbeheersbare) behoeftes:

  • Veelvuldig gebruik van pornografie
  • Dwangmatige en veelvuldige masturbatie
  • Herhaalde seksuele affaires
  • Bezoeken van prostituees
  • Voyeurisme

In extreme gevallen kan een seksverslaving tot gewelddadig gedrag leiden en zelfs tot het overschrijden van wettelijk gestelde grenzen (bijvoorbeeld mishandeling en verkrachting).


Gevolgen van een seksverslaving

Een seksverslaving kan behoorlijk uit de hand lopen. Het kan uw relatie in gevaar brengen, financiële problemen veroorzaken en uw functioneren op het werk vermoeilijken. Uiteindelijk kan de sterke afhankelijkheid van seks leiden tot een relatiebreuk of echtscheiding.


Behandeling van seksverslaafden

Bij U-center krijgt u een persoonlijke behandeling. We starten met het onderzoeken van de ontstaansfactoren en werken samen met u aan het veranderen van de patronen die de klachten in stand houden. De onderliggende problematiek, uw lichamelijke conditie en uw sociale leven spelen bij de behandeling een belangrijke rol. We versterken uw psychische toestand en helpen u bij het vinden van een gezonde balans.

Wilt u meer informatie? Neem contact op met U-center

Wij staan voor u klaar

Neem gerust contact op

Waarom U-center?

  • Patiënttevredenheid 8.2
  • Wetenschappelijk bewezen effectief
  • Multidisciplinaire aanpak
  • Integrale behandeling van meerdere diagnoses tegelijkertijd
Bel
Voor telefonisch contact kunt u bellen met:

0800-222 444 6

Op werkdagen:  09-20.00
Op feestdagen: 10-18.00
 
Mail
Agenda

Weten of het klikt?

Ontmoet onze medewerkers en krijg zekerheid. Bezoek een van de voorlichtingsavonden of een open dag. Kies zelf het moment.

Inschrijven Open Dagen voor professionals

Voorlichtingsbijeenkomsten
voor cliënten
sluiten