Drugsverslaving

Afkicken bij U-center

Drugsverslaving is een breed begrip. Het kan betekenen dat iemand verslaafd aan medicijnen is, maar ook bijvoorbeeld aan softdrugs of harddrugs. In het algemeen nemen verslaafden stoffen tot zich om een bewustzijnsverandering teweeg te brengen.

Een drugsverslaving is zeer hardnekkig. Het gebruik geeft doorgaans een prettig gevoel en zorgt ervoor dat problemen even naar de achtergrond verdwijnen. Dat gevoel is slechts tijdelijk, want zodra de drugs zijn uitgewerkt voelt u de druk en problemen weer. Misschien voelt u zich ook wel schuldig omdat u gebruikt en probeert u even te stoppen. Maar de geestelijke en soms ook lichamelijke afhankelijkheid maken het moeilijk om langere tijd te stoppen met drugs.

Lees hier meer over de verschillende drugsverslavingen:


Wat is een drugsverslaving?

Een drugsverslaving is de dwangmatige neiging om regelmatig drugs te gebruiken. Het drugsgebruik brengt geestelijke effecten teweeg. Op basis van die effecten worden drugs ingedeeld in drie categorieën: verdovende middelen, stimulerende middelen en bewustzijnsveranderende (hallucinerende) middelen. Afhankelijk van het soort drugs treden bij onthouding geestelijke en mogelijk ook lichamelijke afkickverschijnselen op.


Kenmerken en gevolgen van een drugsverslaving

De effecten en kenmerken van een drugsverslaving zijn erg afhankelijk van het soort drugs dat u gebruikt. Veel voorkomende kenmerken zijn:

  • Verlies van realiteitszin
  • Verwaarlozing
  • Isolatie
  • Sociale ontwrichting
  • Aantasting van cognitieve functies

Lees meer over de effecten van een drugsverslaving, zoals cocaïne, cannabisamfetamine en ecstasy.


Behandeling van drugsverslaafden

Bij U-center krijgt u een persoonlijke behandeling om uw drugsverslaving te overwinnen. We starten met het afbouwen van de drugs, onderzoeken de ontstaansfactoren en werken samen met u aan het veranderen van de patronen die de klachten in stand houden. De onderliggende problematiek, uw lichamelijke conditie en uw sociale leven spelen bij de behandeling van een drugsverslaving een belangrijke rol. We versterken uw psychische toestand en helpen u bij het stoppen met drugs.

Wilt u meer informatie? Neem contact op met U-center

Wij staan voor u klaar

Neem gerust contact op

Waarom U-center?

  • Patiënttevredenheid 8.2
  • Wetenschappelijk bewezen effectief
  • Multidisciplinaire aanpak
  • Integrale behandeling van meerdere diagnoses tegelijkertijd
Bel
Voor telefonisch contact kunt u bellen met:

0800-222 444 6

Op werkdagen:  09-20.00
Op feestdagen: 10-18.00
 
Mail
Agenda

Weten of het klikt?

Ontmoet onze medewerkers en krijg zekerheid. Bezoek een van de voorlichtingsavonden of een open dag. Kies zelf het moment.

Inschrijven Open Dagen voor professionals

Voorlichtingsbijeenkomsten
voor cliënten
sluiten