Informatie voor werkgevers

Een nieuwe start voor je werknemer

Ben je op zoek naar een kortdurende behandeling voor je werknemer? Bij U-center bieden we integrale behandeling voor mensen met psychische aandoeningen en verslavingen.

Neem contact op

Intensief en effectief

Een psychotherapeutisch behandelcentrum

Sommige mensen komen maar moeilijk van hun depressie, verslaving, angststoornis of trauma af. Het komt voor dat je als werkgever samen met de bedrijfsarts en de werknemer van alles hebt geprobeerd, zonder blijvend effect. De meeste behandelprogramma's in Nederland zijn gericht op een enkele diagnose, terwijl er vaak sprake is van meerdere problemen en klachten die met elkaar verband houden. U-center is gespecialiseerd in integrale en gelijktijdige behandeling van comorbide psychische aandoeningen, met duurzaam resultaat.

Lees meer over onze aanpak

Unieke aanpak

Aandacht voor reïntegratie

Wij behandelen de mens en niet alleen de diagnose. We kijken naar de gehele situatie van jouw werknemer en de oorzaken ervan. Bij ons krijgen cliënten een persoonlijke behandeling, met aandacht voor werk, leefstijl, persoonlijkheid en relaties met naasten. Dat doen wij door een scala van therapieën die individueel, in groepsverband en met behulp van systeemtherapie gegeven worden. Reïntegratie is vaak al tijdens de behandeling mogelijk en als werkgever blijf je volledig op het traject aangesloten.

Lees meer over investeren in je medewerkers

5 redenen waarom U-center werkt

Intensief

Integraal

Effectief

Tevreden

Wetenschap

Reden 1: intensieve behandeling in een comfortabele omgeving

In een intensief behandeltraject van in totaal 14 weken, waarvan 6 weken klinisch, realiseren we samen de U-turn: een punt van ommekeer dat bijblijft. De comfortabele ‘helende’ omgeving van het behandelcentrum, dat nabij Maastricht gelegen is, draagt bij aan herstel.

.

Reden 2: gespecialiseerd in meerdere diagnoses

Meestal is er sprake van meerdere problemen en aandoeningen die verband met elkaar houden, elkaar kunnen uitlokken of versterken. De kracht van U-center zit in de integrale en gelijktijdige behandeling van alle klachten door verschillende disciplines.

.

Reden 3: effectieve behandeling

Onderzoek laat zien dat onze behandeling buitengewoon effectief is. Ruim 75% van onze cliënten behoudt hun herstel of gaat zelfs nog verder vooruit gedurende het jaar nadat de behandeling is afgesloten.

.

Reden 4: tevreden cliënten

Na afloop van een behandelingstraject vragen wij onze cliënten om een beoordeling. Maar liefst 86% beveelt U-center aan als kliniek. Met een gemiddeld cijfer van 8,2 zijn onze cliënten zeer tevreden.

.

Reden 5: wetenschappelijk geborgd

U-center behandelt met de meest actuele wetenschappelijk kennis en doet dit zowel evidence based als practice based. Hiervoor werken we samen met onder andere Maastricht University.

.

Het behandelcentrum

Een inspirerende en gastvrije omgeving

De kliniek van U-center is gelegen in het prachtige Zuid-Limburgse heuvellandschap. We bieden cliënten de ideale plek om hard en gemotiveerd aan zichzelf te werken. Een mooie, rustige plek doet wonderen voor de mentale gesteldheid van een mens. Dat we daar volop rekening mee houden zie je terug in ons behandelcentrum.

Behandelresultaten

Een behandeling bij U-center is een bijzondere ervaring. Dat blijkt uit de grote tevredenheid van (oud-)cliënten. Maar liefst 84 % raadt ons aan. Daar zijn wij ontzettend blij mee, maar het maakt ons niet minder ambitieus. Voortdurend ontwikkelen en verbeteren wij ons therapeutisch aanbod. Onder andere Maastricht University adviseert U-center over de werkwijze en de kwaliteit van de behandelingen. Alles met het doel om de cliënt een wezenlijke verandering en een nieuw perspectief op zijn of haar leven te bieden.

Een werknemer aanmelden?

Reïntegratie binnen 14 weken

32%

Cliënten die ons aanraden

84%

Klachtenreductie

60%

U-center in beeld

Quote

Door de adequate hulp en de goede samenwerking met U-center hebben mijn patiënten weer een toekomstperspectief.

E. Decker - Huisarts

Wil je graag meer informatie over onze aanmeldprocedure en aanpak? Meld je aan voor het webinar en chat live met ons.

Aanmelden