Behandeling traumaverwerking

Trauma therapie Den Haag

Ben je op zoek naar traumatherapie in Den Haag? Het liefst wil je natuurlijk zo dicht mogelijk bij huis een therapie volgen. Toch kan het goed zijn om een therapie te volgen waarbij je weg bent uit je eigen omgeving. Op deze pagina leggen we uit wat U-center voor je kan betekenen.

Communicatie center

Communicatie center

Contact met een professional

Wij staan voor je klaar

Neem vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag!

Traumaverwerking

Verschillende soorten therapie voor jouw trauma

Wanneer je na een ingrijpende gebeurtenis last blijft houden van PTSS klachten is het belangrijk om hier passende hulp bij te zoeken. Er zijn verschillende therapievormen die kunnen helpen bij traumaverwerking. 

EMDR behandeling

De meest bekende behandeling bij PTSS is EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing). Tijdens een EMDR behandeling haal je de traumatische gebeurtenis of gebeurtenissen weer op onder begeleiding van een behandelaar. Aan de hand van bepaalde prikkels, zoals geluiden, tikken op je knieën of via lichten van een EMDR-lamp ga je aan de slag met het verwerken van deze gebeurtenis. Bekijk deze pagina over traumabehandeling om meer te lezen over hoe een EMDR-sessie werkt.

Psychotherapie

Een trauma heeft vaak invloed op alle onderdelen in je leven. Vaak zorgt dit voor bepaalde bewuste of onbewuste patronen in je leven, zoals bijvoorbeeld het ontwijken van bepaalde situaties. Door middel van psychotherapie leer je beter begrijpen waar je eigen gedrag vandaan komt en hoe je patronen kunt doorbreken.

Cognitieve gedragstherapie

Deze behandelvorm gaat ervan uit dat je gedachten invloed hebben op je gevoel en gedrag. Tijdens cognitieve gedragstherapie ga je samen met een therapeut aan de slag met situaties waar je tegenaan loopt. Bij PTSS is dit vaak in de vorm van Imaginaire Exposure (IE). In zo’n sessie denk je terug aan de traumatische herinnering in een veilige setting. Samen met de therapeut ga je vervolgens aan de slag met de patronen, copingmechanismen en angstige gedachten die hieruit voortkomen en krijg je meer grip op je eigen gedachten, gevoelens en gedrag.

Opname voor PTSS

Behandeling traumaverwerking bij U-center

Het kan zijn dat je voldoende hebt aan een korte ambulante behandeling. Heeft dit geen of niet voldoende effect? Dan kan het zijn dat je meer baat hebt bij een opname in een kliniek. Bij U-center volg je verschillende soorten ptss behandelingen om te herstellen van je trauma. Je behandeling bestaat uit een klinische opname van 6 weken en wanneer geïndiceerd gevolgd door een ambulant traject thuis van 8 weken.

Het behandelcentrum
De kliniek van U-center bevindt zich middenin het Limburgse heuvellandschap in Epen. Het behandelcentrum is voorzien van een comfortabele lounge, een restaurant, fitnessruimte, sauna en zwembad. Je verblijft gedurende de 6-weekse behandeling in je eigen kamer met eigen badkamer. De behandelingen vinden plaats in de verschillende behandelkamers en groepsruimtes.

De voordelen van een behandeling bij U-center

Behandeling uit je eigen omgeving
Tijdens een behandeling in een kliniek ben je weg uit je eigen omgeving. Hierdoor kun je je volledig focussen op je herstel en word je niet afgeleid door je dagelijkse bezigheden. Dit zorgt ervoor dat je in korte tijd stappen kunt maken richting je herstel van PTSS.

Het volgen van een intensieve behandeling van 6 weken betekent dat er veel aandacht moet zijn voor een comfortabel verblijf. Zo maken de koks in de keuken dagelijks vers eten voor je en zorgt de ondersteunende staf ervoor dat je je helemaal op je gemak voelt.

Multidisciplinaire behandeling
Bij U-center word je behandelt door een multidisciplinair team. Dit betekent dat je samen met verschillende psychologen, psychiaters, psychotherapeuten en vaktherapeuten aan de slag gaat met je traumaverwerking. Door verschillende therapievormen toe te passen kunnen we onderzoeken welke therapie het meeste effect heeft op jouw situatie.

Alles tegelijk - ook onderliggende problemen
Het kan zijn dat je naast een trauma ook te maken hebt met andere mentale klachten of diagnoses. Naast PTSS heb je mogelijk ook een depressie of een verslaving. Tijdens de behandeling bij U-center nemen we al deze diagnoses mee en ga je hier tegelijk mee aan de slag.

Trauma therapie bij U-center

Wil je meer weten over trauma therapie bij U-center? Neem vrijblijvend contact op met ons communicatie center of meld je aan voor een webinar en stel je vragen live in de chat.

Neem contact op

Geschatte wachttijd

8 tot 12 weken

Laatst geupdate op 21-07-2024

Wil je graag meer informatie over onze aanmeldprocedure en aanpak? Meld je aan voor het webinar en chat live met ons.

Aanmelden