Eetstoornis Behandeling

Een eetstoornis kenmerkt zich door dwangmatige omgang met voedsel en/of het gewicht. Dat kan betekenen dat u juist veel eet of juist te weinig. In beide gevallen speelt eten in uw gedachten een grote rol: u bent er de hele dag mee bezig. Wanneer zowel het eten als het gewicht onderdeel van de stoornis is, wordt vaak getracht omwille van het gewicht om volgens bepaalde regels te leven. Mensen met een eetstoornis maken bovendien vaak onderscheid tussen goed en fout eten, waarbij ze met fout eten refereren aan calorierijk voedsel.

Behandeling van mensen met een eetstoornis

U-center Eetstoornis Kliniek behandelt eetstoornissen integraal. Of het nu om boulimia, Binge Eating Disorder of obesitas gaat. In behandeling staan drie elementen centraal: dieetmanagement, exposure en cognitieve herstructurering. Doel van het eerste element is dat u weer een normaal eetpatroon opbouwt. Exposure wil zeggen dat wij u blootstellen aan moeilijke eetsituaties, zodat u samen met de therapeut leert hierover controle te krijgen. Tot slot bekijkt U-center Eetstoornis Kliniek welke belemmerende gedachten u heeft omtrent eten, uw zelfbeeld en uw lichaamsbeeld. Een eetstoornis heeft in veel gevallen te maken met een negatief zelfbeeld, zodoende besteden wij ook aandacht aan mogelijke onderliggende problematiek.

Eetstoornis symptomen

Eetstoornissen zijn in drie categorieën onder te verdelen: stoornissen waarbij mensen zichzelf uithongeren (anorexia), last hebben van vreetbuien die ze vervolgens compenseren door bijvoorbeeld te braken (boulimia) en stoornissen waarbij mensen vreetbuien hebben die ze niet compenseren (Binge Eating Disorder). Lees hier meer over de volgende eetstoornis symptomen.

  • Anorexia nervosa
  • Boulimia nervosa
  • Binge Eating Disorder (BED)
  • Obesitas

Eetstoornis Behandeling Vergoeding

U-center Eetstoornis Kliniek heeft met de meeste verzekeraars contracten afgesloten. De vergoeding van de zorg is afhankelijk van uw polisvoorwaarden. U-center Eetstoornis Kliniek vraagt voor haar eetstoornis behandelingen een zelfstandige bijdrage aan de cliënten. Dit is een vergoeding voor de niet-zorggebonden faciliteiten. Omdat het bij deze voorzieningen niet gaat om direct zorg gerelateerde kosten zal uw zorgverzekeraar deze eigen bijdrage niet vergoeden. De zelfstandige bijdrage wordt bij aanmelding besproken tijdens het telefonisch contact met onze medewerker van het communicatie center.

Wij staan voor u klaar

Neem gerust contact op

Waarom U-center?

  • Patiënttevredenheid 8.2
  • Wetenschappelijk bewezen effectief
  • Multidisciplinaire aanpak
  • Integrale behandeling van meerdere diagnoses tegelijkertijd
Bel
Voor telefonisch contact kunt u bellen met:

0800-222 444 6

Op werkdagen:  09-20.00
Op feestdagen: 10-18.00
 
Mail
Agenda

Weten of het klikt?

Ontmoet onze medewerkers en krijg zekerheid. Bezoek een van de voorlichtingsavonden of een open dag. Kies zelf het moment.

Inschrijven Open Dagen voor professionals

Voorlichtingsbijeenkomsten
voor cliënten
sluiten