Bij U-center behandelen we integraal en intensief

Nieuws

Gwendela Kleppers - 21-12-2020

Bij U-center behandelen we integraal en intensief

Door een kortdurende behandeling ga je samen met een team van behandelaren aan de slag met jezelf. Via een unieke holistische aanpak behandelen we alle problemen en onderliggende factoren tegelijk.

Tijdens de behandeling, bestaande uit een opname van 6 weken en wanneer geïndiceerd een ambulant vervolgtraject, werken we samen aan duurzame verandering. We maken gebruik van een breed scala aan therapieën, interventies, methodieken, etc. Deze worden wisselend aangeboden op zowel individueel als op groepsniveau. Er wordt aandacht gegeven aan psychisch, lichamelijk en sociaal welzijn.

De theoretische basis ten grondslag aan de behandeling bij U-center is gebaseerd op 2 pijlers, te weten het bio-psycho-sociale model en de theorie U. Ze vormen de basis voor diagnostiek, de analyse van de problematiek, het behandelplan en het te volgen behandelprogramma.

U-center maakt gebruik van evidence based methodieken (wetenschappelijk bewezen effectief), aangevuld met practice based interventies (in de praktijk effectief gebleken). We passen de interventies op verschillende gebieden toe.

Herstellen is maar een klein deel van de behandeling. Samen gaan we er namelijk alles aan doen om terugval te voorkomen en om je in staat te stellen zelf door te blijven ontwikkelen als je U-center verlaten hebt. We hebben hiervoor een aantal interventies in de behandeling opgenomen. 

Lees meer over onze aanpak

Wil je meer weten over onze behandelingen, aanpak en methodieken?

Onze aanpak

Wil je graag meer informatie over onze aanmeldprocedure en aanpak? Meld je aan voor het webinar en chat live met ons.

Aanmelden