Re-integratieprogramma

Re-integratie start op dag één

De behandeling van psychische problemen en verslaving in U-center bestaat uit een opname in onze kliniek in Epen en een behandeling op onze locatie bij De Baak in Driebergen. Beide onderdelen duren zeven weken. De re-integratie is erop gericht de nieuw ontwikkelde patronen in de thuis- en werkomgeving te bestendigen.


Afnemende intensiteit

Na de zeven weken durende opname in de kliniek in Epen, start uw medewerker met een zeven weken durend online programma met terugkomdagen. Dit behandelprogramma kenmerkt zich door een afnemende intensiteit van begeleiding. Afbouw van de zorg is belangrijk om uw medewerker te leren te vertrouwen op uw eigen kracht en mogelijkheden. De patiënt krijgt online ondersteuning en komt enkele keren naar de nabehandelingslocatie bij De Baak in Driebergen.


 


E-health

Tijdens de ambulante behandeling ligt de nadruk op cognitieve behandeling via e-health. Uw medewerker hervat zijn leven thuis en op het werk, maar blijft in contact staan met de kliniek. De ervaringen die hij opdoet, deelt hij in blogs en in videochats met de behandelaren. Deze besteden vooral aandacht aan het herhalen en daarmee borgen van de inzichten en vaardigheden die in de kliniek zijn ontwikkeld en uw medewerker verder hebben gebracht. De kracht van herhaling speelt een belangrijke rol bij het verlagen van het risico op een terugval.


Family & Friends en terugkomdagen

Tijdens de klinische fase van de opname weet uw medewerker al wat het rooster zal worden voor de zeven weken durende ambulante behandeling. In dit rooster wordt rekening gehouden met één terugkomdag in Epen, en twee terugkommiddagen en een Family & Friends dag op onze locatie in Driebergen. Het ambulante behandelteam van U-center werkt vanuit de locatie Driebergen op het landgoed De Horst bij opleidingsinstituut De Baak.


U-support

Na het totaalprogramma van veertien weken, kan uw medewerker gebruik maken van U-supportgroepen. Verspreid over het hele land – en dus altijd in de buurt - zijn de elf locaties van de U-support zelfhulpgroepen. Daarin komen oud-cliënten van U-center wekelijks samen om ervaringen te delen. Deze bijeenkomsten vinden plaats onder begeleiding van een deskundige en gaan bijvoorbeeld over de ervaringen die men heeft met het werk en hoe men daarmee om kan gaan. Deelname is gratis en voorbehouden aan oud-patiënten.

Wilt u meer informatie? Neem contact op met U-center

U-center

  • Korte en intensieve behandeling
  • Bewezen effectief
  • Economische keuze

Hulp na een depressie behandeling

Bekijk de video
Bel
Voor telefonisch contact kunt u bellen met:

0800-222 444 6

Op werkdagen:  09-20.00
Op feestdagen: 10-18.00
 
Mail
Agenda

Weten of het klikt?

Ontmoet onze medewerkers en krijg zekerheid. Bezoek een van de voorlichtingsavonden of een open dag. Kies zelf het moment.

Inschrijven Open Dagen voor professionals

Voorlichtingsbijeenkomsten
voor cliënten
sluiten