Behandelprogramma

Binnen zeven weken een ‘U-turn’ teweegbrengen

De behandeling van psychische problemen en verslaving in U-center bestaat uit een opname in onze kliniek in Epen en een ambulante behandeling op onze locatie bij De Baak in Driebergen. Beide onderdelen duren zeven weken. De opname is erop gericht uw medewerker op een nieuw spoor te zetten.


Persoonlijk behandelplan

Tijdens de intake is een behandelplan opgesteld dat is gericht op de specifieke situatie van uw medewerker. Voor iedere week wordt een persoonlijk rooster opgesteld, dat steeds wordt aangepast aan de behoeften van uw medewerker en aan de actualiteit. In dit rooster staan individuele gesprekken en groepsgesprekken met andere cliënten gepland.

Individuele gesprekken

Uw medewerker voert elke week gesprekken met de therapeuten van zijn multidisciplinaire behandelteam. Iedere therapeut richt zich op een ander behandeldoel. Daarnaast heeft de patiënt een aantal gesprekken met de hoofdbehandelaar. De therapeuten delen inzichten en bespreken de voortgang van uw medewerker in het interdisciplinaire overleg.

Groepsbijeenkomsten

De groepsbijeenkomsten zijn in te delen in enkele categorieën. Er zijn bijeenkomsten gericht op gevoelens, waar aandacht is voor de emotionele kant van de problematiek. Er zijn psycho-educatieve groepen waarin het vooral draait om interactieve informatieoverdracht. Er zijn therapiegroepen, waarin nadruk ligt op de wijze waarop mensen met elkaar omgaan. Tot slot zijn er creatieve therapiegroepen en wordt er in groepsverband gesport. Fitness en cardio, maar bijvoorbeeld ook wandelen en zwemmen.

Lichamelijke ontspanning

In het rooster wordt zowel op individuele als op groepsbasis royaal aandacht besteed aan vitaliteitsmanagement waarmee geleidelijk fysieke en mentale belastbaarheid wordt opgebouwd. Daar hoort ook aandacht voor een gezond voedingspatroon bij. Zo kan uw medewerker zich steeds opladen voor een volgende geestelijke inspanning, wat de behandeling ten goede komt. Het past bovendien in U-center’s biopsychosociale filosofie. Het aanhouden van een vast dagritme en het leveren van prestaties is onderdeel van de behandeling. Hierdoor blijft uw medewerker gewend aan de structuur van een werkend leven.

 

Anti-rookbeleid

Vaak gaat problematiek gepaard met een rookverslaving. U-center hanteert daarom een anti-rookbeleid, door rokers op een vriendelijke manier te ontmoedigen. Het anti-rookbeleid helpt mensen die al willen stoppen om effectiever te stoppen. Het anti-rookbeleid draagt ook bij aan een groter effect van de behandeling. 

Wilt u meer informatie? Neem contact op met U-center

U-center

  • Korte en intensieve behandeling
  • Bewezen effectief
  • Economische keuze

Hoe behandelt U-center een depressie?

Bekijk de video
Bel
Voor telefonisch contact kunt u bellen met:

0800-222 444 6

Op werkdagen:  09-20.00
Op feestdagen: 10-18.00
 
Mail
Agenda

Weten of het klikt?

Ontmoet onze medewerkers en krijg zekerheid. Bezoek een van de voorlichtingsavonden of een open dag. Kies zelf het moment.

Inschrijven Open Dagen voor professionals

Voorlichtingsbijeenkomsten
voor cliënten
sluiten