5 redenen om te kiezen voor U-center


Wij willen dat werknemers hun talenten optimaal benutten. Bij psychische aandoeningen is vaak sprake van een disbalans. Wij helpen werknemers hun balans snel en blijvend te hervinden. Waar nodig betrekken we de werkgever hierbij. Vijf redenen waarom werkgevers voor U-center kunnen kiezen.
 
 1. Intensieve behandeling in een comfortabele omgeving
  U-center werkt met een intensief behandelprogramma. In een traject van 14 weken willen wij een ‘U-turn’ realiseren. Een punt van ommekeer dat bijblijft, waardoor de werknemer snel en verantwoord weer kan genieten van het leven én duurzaam kan re-integreren. Het kwalitatief en kwantitatief intensieve behandeltraject begint met een klinische opname van zeven weken in Epen. Het Zuid-Limburgse heuvellandschap garandeert rust en de vereiste privacy. Daarna volgt een grotendeels online ambulante periode van zeven weken vanuit onze vestiging in Driebergen.
   
 2. Gespecialiseerd in meerdere diagnoses
  Langdurig verzuim door bijvoorbeeld een burn-out ontstaat bijna nooit alleen door te hoge werkdruk. Meestal is er sprake van problematiek die gelijktijdig speelt en verband met elkaar houdt. U-center besteedt tijdens de intake en de behandeling bijzondere aandacht aan deze meerdere diagnoses en problemen ofwel comorbiditeit. Hiervoor hebben wij specialistische kennis in huis. En behandelen we elke cliënt zo persoonlijk mogelijk.
   
 3. Bewezen effectief
  Universiteit Maastricht onderzoekt de effectiviteit van onze behandelingen. Dat doen wij met de ROM(Routine Outcome Monitoring)-methode, die wordt voorgeschreven door GGZ-Nederland en verplicht is gesteld door zorgverzekeraars, maar in een uitgebreidere variant met een rapportage voor de cliënt. Uit het onderzoek blijkt dat de behandelingen effectief zijn. Ruim driekwart van de cliënten geeft aan dat hun situatie na behandeling significant is verbeterd. Dat  vinden wij echter niet voldoende. Een U-turn maak je niet eenmalig, maar voor de rest van je leven. Daarom meten wij ook in hoeverre de behandeling op de lange termijn bijdraagt aan herstel. De eerste resultaten daarvan zijn veelbelovend – uit het meest recente onderzoek hierover blijkt dat cliënten een jaar na opname nog steeds significant minder klachten ervaren dan voor de behandeling.
   
 4. Tevreden cliënten
  U-center streeft naar tevreden cliënten. Na de opname vragen we cliënten om een cijfer door middel van anoniem onderzoek. Wij vragen dan naar de ervaringen van de ontvangst, behandeling en overige dienstverlening. Op alle fronten streven we naar een 8 of hoger. Elk kwartaal rapporteren wij daarover. Tijdens de laatste peiling was het gemiddelde cijfer een 8,2. 86 procent geeft aan U-center aan te bevelen. Maar tevredenheid uit zich in meer dan cijfers. Een oud-cliënt heeft eens gezegd ‘het personal recovery traject van U-center plaats ik graag op mijn CV. Het heeft me geholpen in mijn hele verdere carrière’. Dat zijn de reacties waarvoor we werken. Meer ervaringen van oud-cliënten kunt u ook lezen op zorgkaartnederland.nl.
   
 5. Wetenschappelijk geborgd
  Een goede behandeling is gegrond in de meest actuele wetenschappelijke kennis. Daarom werkt U-center nauw samen met de Universiteit Maastricht. Daarnaast heeft U-center een Wetenschappelijke en Klinische Adviesraad. De raad, met wisselende samenstelling, voorziet ons van de meest recente inzichten. Het adviseert daarnaast over de werkwijze en kwaliteit van de kliniek. 
 

U-center

 • Korte en intensieve behandeling
 • Bewezen effectief
 • Economische keuze
Bel
Voor telefonisch contact kunt u bellen met:

0800-222 444 6

Op werkdagen:  09-20.00
Op feestdagen: 10-18.00
 
Mail
Agenda

Weten of het klikt?

Ontmoet onze medewerkers en krijg zekerheid. Bezoek een van de voorlichtingsavonden of een open dag. Kies zelf het moment.

Inschrijven Open Dagen voor professionals

Voorlichtingsbijeenkomsten
voor cliënten
sluiten