Expertise in comorbiditeit

Speciale aandacht voor dubbeldiagnose

Psychische problemen of verslaving komen vrijwel nooit alleen. Meestal is er sprake van problematiek die tegelijkertijd speelt en verband met elkaar houdt. U-center besteedt tijdens de intake en de behandeling bijzondere aandacht aan deze comorbiditeit. Het heeft hiervoor specialistische kennis in huis.


Geïntegreerd in de behandeling

De werkwijze van U-center is op diverse wijzen ingesteld op de herkenning en behandeling van comorbiditeit. De kliniek is in de eerste plaats ‘breedspectrum’. Het behandelt verslaving en psychische problemen naast elkaar en niet gescheiden. Hierdoor kan het tegelijkertijd aandacht besteden aan depressie, verslaving en burn-out. Daarnaast werkt het met multidisciplinaire teams, waarin de behandelaars zeer nauw met elkaar samenwerken. Zij delen inzichten met elkaar en kunnen elk aan een andere behandeldoelstelling werken. Zo is het mogelijk om problematiek die gelijktijdig speelt systematisch en in samenhang met elkaar aan te pakken. Dat begint al bij de diagnose tijdens de intake, die een volle werkweek duurt en zeer nauwkeurig is.


Wetenschappelijke inzichten

Om zich te verzekeren van de nieuwste inzichten op het gebied van comorbiditeit, werkt U-center samen met de Vlaamse professor Geert Dom, lid van de Wetenschappelijke en Klinische Adviesraad. Dom staat bekend als autoriteit op het gebied van dubbeldiagnose. Dom schreef eind jaren negentig het eerste Nederlandse wetenschappelijke handboek over comorbiditeit.

Wilt u meer informatie? Neem contact op met U-center

Bel
Voor telefonisch contact kunt u bellen met:

0800-222 444 6

Op werkdagen:  09-20.00
Op feestdagen: 10-18.00
 
Mail
Agenda

Weten of het klikt?

Ontmoet onze medewerkers en krijg zekerheid. Bezoek een van de voorlichtingsavonden of een open dag. Kies zelf het moment.

Inschrijven Open Dagen voor professionals

Voorlichtingsbijeenkomsten
voor cliënten
sluiten