Internetverslaving

Terug naar de reële wereld

Een wereld zonder internet is nauwelijks meer voor te stellen. Tegenwoordig surft meer dan 85 procent van de Nederlanders ouder dan vijftien jaar wel eens op het web. De één doet dat wat vaker dan de ander; sommigen kúnnen simpelweg niet meer zonder.

Internetverslaving is een relatief jong verschijnsel dat steeds vaker voorkomt. Het verdringt alcoholverslaving nog niet van zijn plaats, maar het lijkt erop dat deze verslaving vanwege haar onopvallende karakter bijna net zo gevaarlijk is. Iedereen maakt immers veelvuldig gebruik van internet. Een verslaving is hierdoor moeilijk te herkennen.


Wat is een internetverslaving?

Er is sprake van een verslaving wanneer u niet meer mét, maar ook niet zónder internet kunt. U voelt een drang waar u eigenlijk niet aan toe wilt geven. Tegelijkertijd kunt u die drang niet weerstaan, ook al beleeft u aan het internetgebruik weinig plezier. Al het andere in het dagelijks leven moet wijken voor het leven in de virtuele omgeving. Internetten wordt een groot deel van uw dagbesteding, tot midden in de nacht.


Kenmerken van een internetverslaving

Het onderzoek naar internetverslaving staat nog in de kinderschoenen. Toch is al wel duidelijk dat een aantal symptomen vergelijkbaar is met andere verslavingen. Zo is er een groeiende behoefte aan gebruik en ontstaan er onthoudingsverschijnselen wanneer u stopt met gokken:

  • Rusteloosheid
  • Prikkelbaarheid
  • Zweten
  • Slaapproblemen

Gevolgen van een internetverslaving

Net als een gameverslaving werkt een internetverslaving ontwrichtend. Internet kan zelfs gebruikt worden om te gamen. In dat geval vloeien de problemen en gevolgen samen. Dat kan leiden tot ontspoorde situaties thuis, op school of op het werk. Er is nog maar één leven en dat speelt zich online af.


Behandeling van internetverslaafden

Bij U-center krijgt u een persoonlijke behandeling voor uw internetverslaving. We starten met het onderzoeken van de ontstaansfactoren, werken samen met u aan het minderen van het internetgebruik en aan het veranderen van de patronen die de klachten in stand houden. De onderliggende problematiek, uw lichamelijke conditie en uw sociale leven spelen bij de behandeling een belangrijke rol. We versterken uw psychische toestand en helpen u bij het vinden van een gezonde balans.

Wilt u meer informatie? Neem contact op met U-center

Wij staan voor u klaar

Neem gerust contact op

Waarom U-center?

  • Patiënttevredenheid 8.2
  • Wetenschappelijk bewezen effectief
  • Multidisciplinaire aanpak
  • Integrale behandeling van meerdere diagnoses tegelijkertijd
Bel
Voor telefonisch contact kunt u bellen met:

0800-222 444 6

Op werkdagen:  09-20.00
Op feestdagen: 10-18.00
 
Mail
Agenda

Weten of het klikt?

Ontmoet onze medewerkers en krijg zekerheid. Bezoek een van de voorlichtingsavonden of een open dag. Kies zelf het moment.

Inschrijven Open Dagen voor professionals

Voorlichtingsbijeenkomsten
voor cliënten
sluiten