Angststoornis behandeling

Angst heeft van oorsprong een nuttige functie. Zo waarschuwt het ons bij reëel gevaar, waardoor we snel kunnen reageren of vluchten. Soms zijn mensen bang voor situaties die geen reëel gevaar vormen. Wanneer die angst regelmatig voorkomt of het leven sterk ontregelt, kan er sprake zijn van een angststoornis.

Therapie

U-Center behandelt mensen met een angststoornis. Tijdens de intake krijgt u een medische check-up en een gesprek met een psycholoog, psychiater of psychotherapeut. Zo bepalen we of er sprake is van een angststoornis en stellen we een angststoornis behandelplan op. De therapie wordt, middels een persoonlijk plan, toegespitst op u en de specifieke aandoening.

Fobie

De een is bang voor spinnen, de ander voor kleine ruimtes. Vrijwel iedereen kent wel een lichte angst of fobie. Zolang die angst geen negatieve invloed heeft op het dagelijkse leven, is er niet zo veel aan de hand. Wanneer een angst het leven echt gaat beïnvloeden en leidt tot vermijdingsgedrag, spreken we van een angststoornis, ofwel fobie.

Een traumatische gebeurtenis

Akelige gebeurtenissen zoals een ongeval, bedreiging, aanranding of fysiek geweld kunnen een diepe indruk maken. Het kan zijn dat u maanden na de gebeurtenis last houdt van herbelevingen, prikkelbaarheid, overmatige waakzaamheid, slapeloosheid en de neiging alles te vermijden dat aan het trauma doet denken. In dat geval kan er sprake zijn van een posttraumatische stressstoornis, ofwel PTSS.

Lees meer over de verschillende soorten angststoornissen en trauma’s.

Wilt u meer informatie? Neem contact op met U-center

Wij staan voor u klaar

Neem gerust contact op

Waarom U-center?

  • Patiënttevredenheid 8.2
  • Wetenschappelijk bewezen effectief
  • Multidisciplinaire aanpak
  • Integrale behandeling van meerdere diagnoses tegelijkertijd
Bel
Voor telefonisch contact kunt u bellen met:

0800-222 444 6

Op werkdagen:  09-20.00
Op feestdagen: 10-18.00
 
Mail
Agenda

Weten of het klikt?

Ontmoet onze medewerkers en krijg zekerheid. Bezoek een van de voorlichtingsavonden of een open dag. Kies zelf het moment.

Inschrijven Open Dagen voor professionals

Voorlichtingsbijeenkomsten
voor cliënten
sluiten