Video: Is er bij een depressie soms meer aan de hand?

Vaak spelen er meer problemen naast een depressie. Onderzoek wijst uit dat er meestal ook sprake is van een verslaving, burn-out, angst of een trauma.

Als er meerdere problemen tegelijkertijd spelen, is er sprake van een zogenoemde dubbeldiagnose. Een depressie of overspannen zijn gaat dan gepaard met een alcoholverslaving, een drugsverslaving, een angststoornis of een onverwerkt trauma. Als de depressie wordt aangepakt en de andere problemen niet, blijkt in de praktijk doorgaans dat de depressie weer terugkomt. Een depressie kan diverse gedaanten aannemen. Zo is er de dysthyme stoornis (een chronische depressie), een bipolaire stoornis (manisch depressief zijn), en een seizoensgebonden depressie (bijvoorbeeld een winterdepressie. Symptomen kunnen zijn: vermoeidheid, slaapproblemen, schuldgevoelens, eetproblemen en geen energie hebben. Herken je deze symptomen en houden ze langer dan twee weken aan? Het is dan van belang om een test te laten doen.

Bel
Voor telefonisch contact kunt u bellen met:

0800-222 444 6

Op werkdagen:  09-20.00
Op feestdagen: 10-18.00
 
Mail
Agenda

Weten of het klikt?

Ontmoet onze medewerkers en krijg zekerheid. Bezoek een van de voorlichtingsavonden of een open dag. Kies zelf het moment.

Inschrijven Open Dagen voor professionals

Voorlichtingsbijeenkomsten
voor cliënten
sluiten