Opname bij depressie

Het kan zijn dat u last heeft van een depressie en er in uw eigen omgeving niet uit komt. Dan kan opname in een prettige voorziening net dat noodzakelijke zetje geven richting herstel. U-center is al ruim negen jaar zeer ervaren in het adequaat behandelen van depressie. Onze aanpak heeft al bij veel mensen een grote verandering teweeggebracht met name vanwege de intensieve behandeling in een gastvrije omgeving, en onze specialisatie in de behandeling van meerdere diagnoses tegelijkertijd.

Soorten depressies

U-center heeft ervaring met cliënten met suïcidale gedachten en suïcidaal gedrag en beidt daarvoor een veilige, steunende 24 uurs omgeving. In de kliniek in Epen verblijven cliënten met een ernstige depressie, een terugkerende depressie of een depressie waarbij  ambulante behandeling niet tot afdoende resultaat heeft geleid. De cliënten krijgen meerdere behandelingen per dag in de vorm van individuele en groepssessies. De aanpak, waarvan cognitieve gedragstherapie een belangrijk evidence based onderdeel  vormt, bestaat uit meerdere soorten interventies.

Uit een depressie komen

Een depressie is vaak een onderdeel van een complexer beeld waarbij een intensieve behandeling in een prettige omgeving veel voor u kan betekenen. Bij U-center kijken wij naar veel meer dan alleen de depressie. Wij bieden een integrale aanpak waarbij wij tevens ruim aandacht besteden aan mogelijke onderliggende problematiek zoals een verslaving, burn-out, angst, een trauma of persoonlijkheidsproblematiek. Zo kunt u weer uit uw depressie komen.

Snel herstel

Opname bij een depressie bij U-center is uniek te noemen. U-center is een kliniek maar oogt niet als een kliniek. Het is een gastvrije, helende omgeving, waar u een goede verzorging krijgt en als gast wordt behandeld. Hoewel het bij ons prettig toeven is, is de behandeling intensief en veel omvattend. Dit alles zorgt ervoor dat cliënten snel vooruitgang boeken om vervolgens nog een periode ambulant te worden behandeld om het herstel te verduurzamen.

Effectieve behandeling

We weten dat een intensieve behandeling, veel gesprekken, sessies en constante begeleiding uitstekend werken. Zo behandelen wij een complexe depressie met een kortdurende maar intensieve behandeling.  De behandeling die U-center biedt bij terugkerende depressie bestaat uit meerdere sessies per dag in een team van diverse therapeuten. De integrale aanpak en de frequentie van de behandelsessies zorgen ervoor dat u snel de draad weer kunt oppakken.

Wij staan voor u klaar

Neem gerust contact op

Waarom U-center?

  • Patiënttevredenheid 8.2
  • Wetenschappelijk bewezen effectief
  • Multidisciplinaire aanpak
  • Integrale behandeling van meerdere diagnoses tegelijkertijd

Hoe stelt U-center een depressie vast?

Bekijk de video
Bel
Voor telefonisch contact kunt u bellen met:

0800-222 444 6

Op werkdagen:  09-20.00
Op feestdagen: 10-18.00
 
Mail
Agenda

Weten of het klikt?

Ontmoet onze medewerkers en krijg zekerheid. Bezoek een van de voorlichtingsavonden of een open dag. Kies zelf het moment.

Inschrijven Open Dagen voor professionals

Voorlichtingsbijeenkomsten
voor cliënten
sluiten