Hulp bij depressie

Veel mensen krijgen op een bepaald moment in hun leven te maken met een depressie. Als u hulp zoekt voor de behandeling van uw depressie dan kunt u bij U-center terecht. U-center is zeer ervaren in het adequaat behandelen van depressieklachten. Onze aanpak heeft al bij veel mensen een grote verandering teweeg gebracht, met name vanwege de intensieve behandeling in een prettige omgeving, en onze specialisatie in het behandelen van meerdere diagnoses tegelijkertijd.

Symptomen depressie

Iedereen heeft wel eens een periode waarin het wat minder gaat en herkent zich in een neerslachtig gevoel, bedrukte stemming, verlies van interesse of negatieve denkpatronen. Meestal gaan die depressieve gevoelens vanzelf weer over. Blijven de symptomen echter langer dan twee weken aanhouden, dan kan er sprake zijn van een depressie of depressieve stoornis.

Behandelvormen depressie

Wat te doen? Er zijn verschillende behandelvormen voor depressie die voldoende evidentie kennen. De eerste is psychotherapie, de tweede is de medicamenteuze behandeling en de derde is een combinatie van beide. Na een behandeling knapt gemiddeld genomen 60 procent op. De vraag is dan: waarom knapt de rest niet op? Dan is er vaak meer aan de hand. Een ‘pure’ depressie bestaat in feite ook niet. Het is een containerbegrip, waarbij veelal sprake is van bijkomende problemen. Denk aan een combinatie van depressie en angst, een verslaving (alcohol, drugs) of een trauma. Er kan sprake zijn van onderliggende problematiek  Dat alles vraagt om maatwerk. Mensen en hun problemen verschillen enorm.

Integrale aanpak en maatwerk

Bij U-center kijken we naar veel meer dan alleen de depressie. Wij bieden een integrale aanpak waarbij we aandacht besteden aan mogelijke onderliggende problematiek zoals een verslaving, burn-out, angst, een trauma of persoonlijkheidsproblematiek. Wij kijken tevens goed naar uw persoonlijke leefsituatie en uw klachten. Maatwerk is hierbij erg belangrijk; wij kijken naar het hele plaatje, de persoon, de thuis- en werksituatie in relatie tot de klachten. In een gastvrije omgeving gaan we intensief aan de slag om u op te laten knappen, nieuwe vaardigheden te leren en inzichten in u zelf te verwerven.

Effectieve behandeling

De basisbehandeling die U-center biedt bij terugkerende depressie bestaat uit cognitieve gedragstherapie aangevuld met andere interventies. Dat vindt plaats in een team met meerdere behandelaars, afgestemd op uw situatie. De integrale aanpak en de frequentie van de behandelsessies zorgen ervoor dat u snel de draad weer kunt oppakken.

Een helende omgeving

Wij doen er alles aan om u te helpen zodat u in korte tijd vooruitgang boekt. U verblijft de eerste zeven weken in onze kliniek in Epen. In deze natuurlijke omgeving kunt u zich, omringd door hospitality, volledig concentreren op uzelf en maakt u de ‘U-turn’ die zo nodig is. De goede verzorging en persoonlijke aanpak zorgen ervoor dat een complexe depressie bij terugval snel en adequaat wordt behandeld. In de zeven weken daarna brengt u onder begeleiding van onze therapeuten in Driebergen het nieuw aangeleerde gedrag in uw eigen omgeving in de praktijk.

Wij staan voor u klaar

Neem gerust contact op

Waarom U-center?

  • Patiënttevredenheid 8.2
  • Wetenschappelijk bewezen effectief
  • Multidisciplinaire aanpak
  • Integrale behandeling van meerdere diagnoses tegelijkertijd

Hoe stelt U-center een depressie vast?

Bekijk de video
Bel
Voor telefonisch contact kunt u bellen met:

0800-222 444 6

Op werkdagen:  09-20.00
Op feestdagen: 10-18.00
 
Mail
Agenda

Weten of het klikt?

Ontmoet onze medewerkers en krijg zekerheid. Bezoek een van de voorlichtingsavonden of een open dag. Kies zelf het moment.

Inschrijven Open Dagen voor professionals

Voorlichtingsbijeenkomsten
voor cliënten
sluiten