Hoe kom je uit een depressie?

Het kan zijn dat u bent behandeld voor een depressie, maar dat de klachten terugkomen. We spreken dan van een terugkerende of recidiverende depressie. Een depressie is vaak een onderdeel van een complexer beeld waarbij een intensieve behandeling in een prettige omgeving veel voor u kan betekenen. U-center is er specifiek voor deze groep waarbij de depressie terugkeert.

Uit een depressie komen

Het kan zijn dat u het gevoel heeft dat u alles al hebt geprobeerd. Vaak is het zo dat een depressie geïsoleerd wordt behandeld. Dat wil zeggen, er wordt niet voldoende naar andere omstandigheden gekeken. Dan kan het voorkomen dat, na behandeling, de klachten weer terugkomen. De helft van de mensen die een depressie hebben gehad valt terug in de depressie. En zo’n 70 procent van de mensen die al twee maal een depressie heeft gehad kent een terugval. Dat is helaas de realiteit.

Klinische behandeling

Vaak krijgt iemand die eerder is behandeld voor een depressie weer dezelfde (vaak ambulante) behandeling. Het kan zijn dat deze enkelvoudige vorm van therapie niet afdoende is. Meervoudige psychische problematiek (ook wel comorbiditeit) kan reden zijn om een veel intensievere, klinische behandeling te ondergaan. Oftewel: een opname in een kliniek, zoals bij U-center. Het idee van een behandeling met verblijf is onder meer dat hulp bij depressie succesvol is bij een kortdurende, intensieve, integrale behandeling van alle aandoeningen tegelijkertijd.

Maatwerk voor meervoudige psychische problematiek

Bij U-center kijken we naar veel meer dan alleen de depressie. Wij bieden een integrale aanpak waarbij we aandacht besteden aan de eventuele onderliggende problematiek zoals een verslaving, burn-out, angst of een trauma. Zo kunt u weer uit uw depressie komen. U-center kijkt goed naar uw persoonlijke situatie en uw klachten. In een rustige omgeving gaan wij intensief aan de slag om u te laten opknappen. Bij ons is maatwerk erg belangrijk, wij kijken naar het hele plaatje, de persoon, de thuis- en werksituatie en de klachten. Onze intensieve therapieën met individuele, groeps- en systeem sessies resulteren in een succesvolle behandeling bij terugkerende depressie.

Effectieve behandeling

De basisbehandeling die U-center biedt bij terugkerende depressie bestaat uit cognitieve gedragstherapie aangevuld met andere interventies. Dat vindt plaats in een team met meerdere behandelaars, afgestemd op uw situatie. De integrale aanpak en de frequentie van de behandelsessies zorgen ervoor dat u snel de draad weer kunt oppakken.

De kracht van U-center

U-center is al ruim negen jaar zeer ervaren in het succesvol behandelen van klachten bij een terugkerende depressie. Onze aanpak heeft al bij veel mensen een grote verandering teweeg gebracht, met name vanwege de intensieve behandeling in een gastvrije omgeving, en onze specialisatie in meerdere diagnoses tegelijkertijd.

Wij staan voor u klaar

Neem gerust contact op

Waarom U-center?

  • Patiënttevredenheid 8.2
  • Wetenschappelijk bewezen effectief
  • Multidisciplinaire aanpak
  • Integrale behandeling van meerdere diagnoses tegelijkertijd

Hoe stelt U-center een depressie vast?

Bekijk de video
Bel
Voor telefonisch contact kunt u bellen met:

0800-222 444 6

Op werkdagen:  09-20.00
Op feestdagen: 10-18.00
 
Mail
Agenda

Weten of het klikt?

Ontmoet onze medewerkers en krijg zekerheid. Bezoek een van de voorlichtingsavonden of een open dag. Kies zelf het moment.

Inschrijven Open Dagen voor professionals

Voorlichtingsbijeenkomsten
voor cliënten
sluiten