Depressie behandeling

Behandeling om de negatieve spiraal te doorbreken

U-center is al ruim 7 jaar zeer ervaren in het succesvol behandelen van depressieve klachten en staat klaar om de negatieve spiraal te doorbreken met onze  depressie behandeling.

Depressie symptomen en kenmerken

Iedereen heeft wel eens een periode waarin het wat minder gaat en herkent het neerslachtige gevoel, bedrukte stemming, verlies van interesse of negatieve denkpatronen. Meestal gaan die depressieve gevoelens vanzelf weer over. Blijven de symptomen echter langer dan twee weken aanhouden, dan kan er sprake zijn van een depressie of depressieve stoornis. Een depressie kan uw leven flink beïnvloeden. Depressiviteit is de meest voorkomende hoofddiagnose bij U-center.

Effectieve behandeling

Het behandelteam van U-center onderzoekt samen met u de oorzaken van de depressieve stoornis en helpt u met het veranderen van de patronen die uw klachten in stand houden. Op basis van uw klachten en de oorzaken stellen we een persoonlijk depressie behandelplan op. We besteden aandacht aan de onderliggende problematiek en aan sociale factoren zoals werk, gezin en relatie. Dat kan middels individuele gesprekken, groepstherapie, partnerrelatie-en systeemtherapie. Soms is bij de behandeling van een depressie ook medicamenteuze ondersteuning nodig. Verder is van even groot belang dat u weer actief wordt en een dagritme, structuur en lichamelijke conditie opbouwt.

Behandelresultaten

De depressie behandeling heeft een opnameduur van zeven weken en een vervolgtraject van zeven weken vanuit thuis. De behandeling is erop gericht om cliënten zo snel mogelijk weer volledig mee te laten draaien in de maatschappij; zowel als het gaat om het privéleven en het eigen gezin, als om het hervatten van de werkzaamheden. In moeilijke periodes blijft U-center u daarin ook ondersteunen middels begeleide zelfhulpgroepen verspreid over heel Nederland.

Neem gerust contact met ons op. Wij staan voor u klaar

Wij staan voor u klaar

Neem gerust contact op

Waarom U-center?

  • Patiënttevredenheid 8.2
  • Wetenschappelijk bewezen effectief
  • Multidisciplinaire aanpak
  • Integrale behandeling van meerdere diagnoses tegelijkertijd

Hoe stelt U-center een depressie vast?

Bekijk de video

Hoe behandelt U-center een depressie?

Bekijk de video

Hulp na een depressie behandeling

Bekijk de video
Bel
Voor telefonisch contact kunt u bellen met:

0800-222 444 6

Op werkdagen:  09-20.00
Op feestdagen: 10-18.00
 
Mail
Agenda

Weten of het klikt?

Ontmoet onze medewerkers en krijg zekerheid. Bezoek een van de voorlichtingsavonden of een open dag. Kies zelf het moment.

Inschrijven Open Dagen voor professionals

Voorlichtingsbijeenkomsten
voor cliënten
sluiten