Leven met een verslaafde

Op een dag kun je niet meer verder

Het leven met een verslaafde doet pijn en kent veel verdriet. Het is voor een partner een verschrikking om elke dag aan te moeten zien dat degene waar je van houdt elke dag een stap verder van je weg glijdt in zijn of haar verslaving. Het contact loopt als zand door je vingers. Vernederingen, leugens en niet nagekomen beloftes vergroten steeds je woede en frustraties. Tot je op een dag merkt dat het zo niet meer verder kan.


Ontkenning

Verslaving is een veelvoorkomende ziekte in Nederland. Soms met dodelijke afloop. Iedereen heeft in zijn omgeving wel een broer, zus, vader, moeder, neef, nicht, oom of tante met een verslavingsprobleem. Uit ervaring weten wij dat het veel moeite kost om iemand aan te spreken op zijn/haar middelengebruik. Er rust in Nederland nog altijd een taboe op. Daarbij komt dat de meeste verslaafden vinden dat zij géén probleem hebben. Dat maakt de ontkenning compleet.


Eén relatie

Uw partner zal er alles aan doen om zijn/haar verslaving in stand te houden. Liegen en bedriegen tegenover u, de kinderen en vrienden behoren tot de dagelijkse routine. Verslaving maakt veel kapot. Inderdaad, ‘meer dan je lief is...' Vernederingen, leugens, huiselijk geweld. Het zijn enkele van de vele gevolgen waaronder u en uw gezin dagelijks moeten lijden. Alle beloften en voornemens blijken steeds van nul en generlei waarde.

Wilt u meer informatie? Neem contact op met U-center

Waarom U-center?

  • Patiënttevredenheid 8.2
  • Wetenschappelijk bewezen effectief
  • Multidisciplinaire aanpak
  • Integrale behandeling van meerdere diagnoses tegelijkertijd
Bel
Voor telefonisch contact kunt u bellen met:

0800-222 444 6

Op werkdagen:  09-20.00
Op feestdagen: 10-18.00
 
Mail
Agenda

Weten of het klikt?

Ontmoet onze medewerkers en krijg zekerheid. Bezoek een van de voorlichtingsavonden of een open dag. Kies zelf het moment.

Inschrijven Open Dagen voor professionals

Voorlichtingsbijeenkomsten
voor cliënten
sluiten