Family & Friends dagen

Het grote belang van naastbetrokkenen

De relatie die u hebt met uw partner, vriend(in), kind of ander familielid, kortom met naastbetrokkenen, is erg belangrijk, voor u en voor hen. De problemen die geleid hebben tot opname in U-center, zullen hun sporen hebben nagelaten in uw onderlinge verstandhouding; er is heel wat aan vooraf gegaan en het heeft zowel u als uw naastbetrokkenen geraakt. Naastbetrokkenen zelf zitten vaak ook met honderd en één vragen en zorgen, zo is onze ervaring. Ook hen willen wij graag verder helpen.

Speciaal voor u heeft U-center daarom het Family & Friends programma opgezet. Op die manier is er ruimte voor uw beleving en indien gewenst krijgt u steun bij het herinrichten van uw leven na de veranderingen die plaatsgevonden hebben door de opname. Deze dag biedt gelegenheid om uw verhaal kwijt te kunnen, informatie te krijgen en te leren van elkaar.


Onderzoek

Het Family & Friends programma van U-center is een dag waarop "Family & Friends", oftewel de naastbetrokkenen van de patiënt, naar U-center komen. Het is een essentieel onderdeel van de behandeling. Uit onderzoek blijkt dat kans op terugval drastisch verlaagt wanneer het "behandelde individu" bij terugkeer naar huis en het normale leven, een betrokken netwerk heeft, dat er tegen opgewassen is en heeft kunnen mee veranderen.


Wat kunnen de familie en vrienden verwachten?

Op de derde zaterdag van de behandeling van uw partner of familielid organiseren wij een informatieve dag voor u als naaste. Deze dag is bedoeld als brug tussen thuis en U-center, zodat wij informatie kunnen uitwisselen en van elkaar kunnen leren. Tijdens het Family & Friends programma is er ruimte om eigen ervaringen te verkennen, erkennen en bespreken met anderen met een soortgelijk verhaal. Daarnaast is er gelegenheid om inzicht te krijgen in wat de patiënt tijdens de opname in U-center meemaakt en hoe hij of zij daardoor verandering ondergaat. Echter, ook uw eigen rol en patronen van omgang komen aan de orde. Een deel van de dag bestaat uit een groep van patiënten en naastbetrokkenen samen, het andere deel komen naastbetrokkenen apart in een groep met elkaar in gesprek. De dag wordt begeleid door twee therapeuten van U-center.  

Iedere cliënt mag drie gasten uitnodigen voor deze dag en kinderen vanaf 17 jaar kunnen deelnemen. Op deze dag bent u vanaf 09.30 uur welkom in U-center. Het programma begint om 10.00 uur en wij streven ernaar om rond 16.00 uur af te sluiten.


Hoe verder?

Als vervolg op de Family & Friends Day is het mogelijk (samen met de patiënt) partnerrelatie- of gezinsgesprekken aan te vragen via de hoofdbehandelaar, om dieper op uw persoonlijke situatie in te gaan. De patiënt kan dit kenbaar maken bij zijn of haar mentor. 


Overige informatie

Het Family & Friends Day programma bestaat uit één volle zaterdag en vindt plaats in de kliniek, in principe op de derde zaterdag van de opname. .

Gemiddeld genomen zijn er 5 tot 10 patiënten, die in dezelfde week zijn gestart met hun behandeling bij U-center aanwezig met hun familieleden. Er zijn geen kosten aan deelname van de dag verbonden voor de deelnemers, de lunch is inbegrepen. Voor het avonddiner kunt u zich aan het begin van de dag opgeven. Deze is voor eigen rekening. In de omgeving vindt u desgewenst gelegenheid tot overnachten in een logies & ontbijt of hotel.

Wellicht een overbodige opmerking, maar om te mogen deelnemen dient u niet onder invloed van middelen/alcohol te zijn. 

Download brochure Friends & Family

Wilt u meer informatie? Neem contact op met U-center

Waarom U-center?

  • Patiënttevredenheid 8.2
  • Wetenschappelijk bewezen effectief
  • Multidisciplinaire aanpak
  • Integrale behandeling van meerdere diagnoses tegelijkertijd
Bel
Voor telefonisch contact kunt u bellen met:

0800-222 444 6

Op werkdagen:  09-20.00
Op feestdagen: 10-18.00
 
Mail
Agenda

Weten of het klikt?

Ontmoet onze medewerkers en krijg zekerheid. Bezoek een van de voorlichtingsavonden of een open dag. Kies zelf het moment.

Inschrijven Open Dagen voor professionals

Voorlichtingsbijeenkomsten
voor cliënten
sluiten